Αντί να διατάξει έρευνα, ο Μητσοτάκης εμφανίζεται ως αυτόκλητος «εκκαθαριστής»

Θλιβερή επίδειξη πολιτικού θράσους από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος επιχείρησε να για άλλη μια φορά να διώξει από πάνω του τις κυβερνητικές ευθύνες για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φορτώνοντας τη διαφθορά σε… «όλο τον πολιτικό κόσμο».

Αντί να απολογηθεί για την διασπάθιση αγροτικών ενισχύσεων επί πρωθυπουργίας του, ο Μητσοτάκης εμφανίστηκε ως…  αυτόκλητος «εκκαθαριστής» του πελατειακού κράτους που ο ίδιος έστησε.

«Πήραμε μια απόφαση στο όνομα των διαχρονικών ευθυνών όλου του πολιτικού κόσμου» δήλωσε και προανήγγειλε την απορρόφηση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ. Ουσιαστικά πρόκειται για άλλη μια απόπειρα ξεπλύματος των σκανδάλων ενδοκυβερνητικά.

Η προαναγγελθείσα απορρόφηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΑΑΔΕ δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσπάθεια συγκάλυψης και ελέγχου των στοιχείων μακριά από το φως της δημοσιότητας. Ο Μητσοτάκης, σε ρόλο…Πόντιου Πιλάτου μίλησε με θράσος για «δικαιοσύνη και διαφάνεια».  Φυσικά, αντί να ζητήσει ΕΔΕ και παρέμβαση της δικαιοσύνης, περιορίστηκε σε εξαγγελίες περί «βελτίωσης» του μηχανισμού.

Μέτρα-ασπιρίνες απέναντι στην ακρίβεια

Την ίδια ώρα που η ακρίβεια γονατίζει τα νοικοκυριά, ο πρωθυπουργός ανακοινώνει νέες «Αρχές» και «εφαρμογές», χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο για τον έλεγχο της αισχροκέρδειας. Μια «Εθνική Αρχή Καταναλωτή» στα πρότυπα – λέει – της Σουηδίας, λες και το πρόβλημα της ακρίβειας στην Ελλάδα είναι η έλλειψη εφαρμογών στο κινητό και όχι η κυβερνητική ανοχή στα καρτέλ και τα υπερκέρδη.

Άλλωστε είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να αγγίξει τα μεγάλα συμφέροντα, όσο για τον ίδιο τον πρωθυπουργό, όσο μιλάει για  «διαφάνεια», τόσο πιο ξεκάθαρο γίνεται πως το μόνο που προσπαθεί να διαφυλάξει είναι η ατιμωρησία των δικών του ανθρώπων.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις