Αυτό είναι το νομοθέτημα που έχει σταλεί στα κόμματα για διαβούλευση – Αφαιρούνται μεταγενέστερα της δικαστικής απόφασης τα πολιτικά δικαιώματα!
(Aνανέωση – Αρχική δημοσίευση 16/01 – 21.27): Ο Κ.Μητσοτάκης σχεδιάζει να θέσει εκτός Βουλής τους «σκληρούς» της Δεξιάς υπό τον Η.Κασιδιάρη και σήμερα το pronews.gr παρουσιάζει το νομοθέτημα που έχει σταλεί στα κόμματα για διαβούλευση με βάση το οποίο αφαιρούνται πολιτικά δικαιώματα του έγκλειστου πολιτικού, μεταγενέστερα της δικαστικής απόφασης!
Το Μαξίμου είχε αποστείλει προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης σχετικό σχέδιο, το οποίο και δεν έγινε δεκτό στο σύνολό του ή έγιναν επιμέρους παρατηρήσεις, με αποτέλεσμα να γίνονται οι σχετικές διορθώσεις.
Το σχέδιο νόμου χωρίς να έχουν γίνει οι αλλαγές είναι το εξής:
Η παράγραφος 1 του άρθρου 32 του πδ 26/2012, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 29 του ν. 4648/2019, τροποποιείται ως ακολούθως:
«Στις βουλευτικές εκλογές λαμβάνουν μέρος είτε συνδυασμοί υποψηφίων ενός μόνο κόμματος είτε συνδυασμοί συνασπισμού περισσότερων του ενός συνεργαζόμενων κομμάτων είτε συνασπισμοί ανεξάρτητων υποψηφίων είτε μεμονωμένοι υποψήφιοι. Για την κατάρτιση συνδυασμού θα πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
α) Το κόμμα να έχει ιδρυθεί νόμιμα.
β) Ο πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας, τα μέλη της διοικούσας επιτροπής και ο νόμιμος εκπρόσωπος του κόμματος να μην έχει καταδικασθεί: βα) σε κάθειρξη για τα αδικήματα των κεφαλαίων 1-6 του Δεύτερου Βιβλίου του Ποινικού Κώδικα, ή ββ) σε οποιαδήποτε ποινή για εγκλήματα του Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα που επισείουν την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, ή βγ) σε ισόβια κάθειρξη για κάθε άλλο αδίκημα.
Η οργάνωση και η δράση του κόμματος να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Για την αξιολόγηση της συνδρομής της προϋπόθεσης αυτής λαμβάνεται, ιδίως, υπ’ όψιν τυχόν καταδίκη μελών του κόμματος ή της πραγματικής ηγεσίας του στα αδικήματα του προηγούμενου εδαφίου.
Στην περίπτωση συνασπισμού κόμματος οι ανωτέρω προϋποθέσεις θα πρέπει να συντρέχουν για καθένα από τα κόμματα που απαρτίζουν τον συνασπισμό.
Μετά το τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 35 του πδ 26/2012, προστίθεται νέο εδάφιο ως ακολούθως:
«Στην περίπτωση κατά την οποία το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου κρίνει ότι συντρέχει η περίπτωση (γ) της παράγραφος 1 του άρθρου 32 για τον αποκλεισμό από τις εκλογές κόμματος ή συνασπισμού κομμάτων, το ζήτημα παραπέμπεται αμελλητί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου που αποφαίνεται εντός δύο (2) ημερών από την παραπομπή».
Το ζήτημα είναι πως θα παρακάμψουν οι «Έλληνες» του Η.Κασιδιάρη ένα τέτοιο νομικό και αμφιβόλου πολιτικής ηθικής «μπλοκο».
Από τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες ψηφοφόροι έτοιμοι να ψηφίσουν το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, το κόμμα θα δημιουργηθεί και θα ηγηθεί ένας άλλος Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος είναι συγγενής (ξάδερφος) του έγκλειστου πολιτικού.
Θεωρούν ότι το κόμμα θα πάρει αυτά τα ποσοστά που πρέπει να πάρει στις εκλογές και θα εισέλθει στην Βουλή «κόβοντας» μια για πάντα τον δρόμο της αυτοδυναμίας στη ΝΔ.
Γιατί η κυβέρνηση θέλει να θέσει εκτός Βουλής τους «Έλληνες» του Η.Κασιδιάρη;
Αν μπουν στη Βουλή οι «Έλληνες» του Η.Κασιδιάρη στην δεύτερη εκλογική μάχη ως 7ο κόμμα η ΝΔ με τίποτε δεν θα μπορέσει να αποκτήσει αυτοδυναμία καθώς θα χρειαστεί ποσοστά που ξεπερνούν το 40%!
Στόχος της ΝΔ είναι να μην μπει στην Βουλή ούτε το «ΜέΡΑ25» το οποίο βάσει των δημοσκοπήσεων βρίσκεται στο όριο του 3%.
Στο ενδεχόμενο μίας πεντακομματικής Βουλής η ΝΔ θα χρειαστεί ένα ποσοστό της τάξεως του 34,5%.
Με έξι κόμματα στην Βουλή το ποσοστό της αυτοδυναμίας ανεβαίνει στο 37,5% και με επτά κόμματα όπως προείπαμε στο 40%.
Βέβαια, στις πρώτες εκλογές θα δοθεί ο κύριος πολιτικός αγώνας και στη ΝΔ είναι πολύ αισιόδοξοι ότι θα υπάρξουν δεύτερες εκλογές!
Αν τα ποσοστά της ΝΔ κυμανθούν περί το 27% πράγμα πολύ πιθανό δεδομένου ότι έχει καταρρεύσει στη Μακεδονία ενώ ο Η.Κασιδιάρης δείχνει να του έχει κοστίσει τουλάχιστον μέχρι 3%, τότε ζουν σε έναν παράλληλο κόσμο αν νομίζουν ότι θα συγκεντρώσουν τέτοια ποσοστά και να είναι αυτοδύναμη σε δεύτερες εκλογές.
Άλλωστε με ποσοστό 27% είναι πολύ πιθανό να μην υπάρξουν δεύτερες εκλογές γιατί θα μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας.
Ο κόσμος είναι εξοργισμένος με την κυβέρνηση Μητσοτάκη για μία σειρά από ζητήματα, από την διαχείριση της πανδημίας, τα εμβόλια, την οικονομία, τα οικονομικά σκάνδαλα, τις υποκλοπές και τώρα ακόμα και με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την ταφή του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου.
Σημειώνεται ότι χθες ειδική αναφορά στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η κυβέρνηση προκειμένου να μην επιτραπεί η κάθοδος στις προσεχείς εκλογές του, κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ του Ηλία Κασιδιάρη, έκανε ο πρωθυπουργός μετά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Διαγραμματειακού της ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο, επιβεβαιώνοντας έτσι τις αρχικές πληροφορίες, για την πρωτοβουλία αποκλεισμού.
Συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την συνεδρίαση είχε σύντομη συζήτηση με δημοσιογράφους στην οποία και αναφέρθηκε σε νομοθετική διάταξη η οποία θα έρθει στη Βουλή μέσα στην επόμενη εβδομάδα και θα στοχεύει στο μην επιτραπεί η κάθοδος στις προσεχείς εκλογές του… «μορφώματος»(sic) που έχει ιδρύσει ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας, Κασιδιάρης.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά πως «μπορεί να πρυτανεύσει η λογική, τουλάχιστον σε αυτό», αναφερόμενος στις συζητήσεις που γίνονται με τα κόμματα έτσι ώστε μία τέτοια ρύθμιση να περάσει με συνεννόηση μεταξύ όλων των πολιτικών παρατάξεων.
Έχουν ήδη ενημερωθεί και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα ότι τις επόμενες ημέρες θα προωθηθεί στη Βουλή νομοθετική διάταξη που θα προβλέπει ότι δεν θα γίνεται ανακήρυξη κομμάτων πίσω από τα οποία υποκρύπτονται στελέχη εγκληματικών οργανώσεων.
Η διατύπωση της διάταξης θα είναι, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τέτοια που θα θέτει εκτός εκλογικής μάχης το «μόρφωμα Κασιδιάρη» ακόμη και στην περίπτωση που εμφανιστεί ως εκπρόσωπος του κόμματος άλλος , όπως λέγεται ότι σχεδιάζει να κάνει ο έγκλειστος πολιτικός.
Ειδικότερα, το αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου που ανακηρύσσει τους συνδυασμούς που μετέχουν στις εκλογές θα κρίνει, με βάση τη νέα διάταξη, αν το κόμμα «υπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του πολιτεύματος».
Η κρίση αυτή θα βασίζεται και στην αναζήτηση της «πραγματικής ηγεσίας» του κόμματος και εφόσον το τμήμα του Αρείου Πάγου διαπιστώσει ότι αυτή ελέγχεται από πρόσωπα που έχουν καταδίκη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τότε η υπόθεση θα παραπέμπεται στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου που θα λαμβάνει την τελική απόφαση.
pronews.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις