Μοιράσου το άρθρο

Γκάφα ή δόλος; Με το μαυρισμένο αντίχειρα ο Κυριάκος, «έδειξε» τον τέως διοικητή!

Μέσα στον πανικό του να γλιτώσει από τις,αδιαμφισβήτητες, ευθύνες του στην υπόθεση της αδιανόητης παρακολούθησης του Ν. Ανδρουλάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά έφθασε στο σημείο να ισχυρισθεί ότι ο Π. Κοντολέων διέπραξε παράβαση καθήκοντος. Και να γιατί:

Στο χθεσινό «διάγγελμά» του για την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ο Κυριάκος Μητσοτάκης , επικεφαλής της ΕΥΠ μετά την υπαγωγή της κατ’ ευθείαν σε αυτόν και όχι σε υπουργό, μεταξύ άλλων ισχυρίσθηκε και ότι: Δεν γνώριζε τίποτα (!!) για την κατά τη γνώμη του «νόμιμη» επισύνδεση εις βάρος του Ν. Ανδρουλάκη, διότι δεν τον ειδοποίησε ο τ. διοικητής της ΕΥΠ Π. Κοντολέων. Αν τον είχε ειδοποιήσει τότε, κατά τον κ. Μητσοτάκη θα ήταν εντελώς διαφορετικός ο χειρισμός της υπόθεσης Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Για να «κάνουμε ταμείο», ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε τα εξής: Επειδή η παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη αφορά πολιτικό πρόσωπο, πριν την επισύνδεση ο Π. Κοντολέων όφειλε να ειδοποιήσει τον πολιτικό του προϊστάμενο, δηλαδή τον πρωθυπουργό, να τον ενημερώσει και να ζητήσει οδηγίες. Επειδή δε ο Π. Κοντολέων δεν το έπραξε –δηλαδή έκανε «του κεφαλιού» του- γι’ αυτό και αποπέμφθηκε.

Άρα, κατά Κυριάκο Μητσοτάκη, ναι μεν η  επισύνδεση ήταν «νόμιμη», αλλά υπάρχει παράνομη παράλειψη του Π. Κοντολέοντος διότι πριν δεν ειδοποίησε, ως όφειλε, τον πολιτικό του προϊστάμενο. Παράνομη παράλειψη η οποία έγινε με πρόθεση Π. Κοντολέοντος και οδήγησε στην προκληθείσα βλάβη στην προσωπικότητα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ν. Ανδρουλάκη.

Επομένως ο Π. Κοντολέων, πάντα κατά  Κυριάκο Μητσοτάκη, διέπραξε εγκληματική παράβαση καθήκοντος κατά το άρθρο 259 του ποινικού κώδικα.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Τσιρώνης

Με αυτόν τον τρόπο, και ανεξάρτητα από το τι ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έστειλε «μήνυμα» στον αρμόδιο εισαγγελέα να κινήσει διαδικασία παράβασης καθήκοντος εις βάρος του τ. διοικητή της ΕΥΠ Π. Κοντολέντος!!!

Τι περιμένουν λοιπόν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές; Να τις πάρει τηλέφωνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Να θυμόμαστε ότι η Δικαιοσύνη είναι «τυφλή», όχι όμως «θεόστραβη» και, το κυριότερο, δεν είναι «κουφή».

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις