Μετά τις προσλήψεις-σκάνδαλο,  1.500 ειδικών φρουρών που έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοιδης,  και  800 συνοριοφυλάκων με έδρα ακόμη και  στην Κόρινθο και… Γλυφάδα!!!

Στους δρόμους οι 1.500 νέοι ειδικοί φρουροί - Pieria NewsΑνακοινώθηκε διθυραμβικά από τους υπουργούς Κεραμέως & Χρυσοχοιδη,  και η πρόσληψη 1.000 ειδικών φρουρών για τη φύλαξη των Πανεπιστημιακών  ιδρυμάτων!

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ – Ευρωβουλευτής Νέας Δημοκρατίας

Εχθές ο ευρωβουλευτής της Ν. Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος ,  σε δήλωσή του στο Twitter ανέφερε «Οχι άλλες προσλήψεις αστυνομικών για θέσεις ειδικών φρουρών,ΑΕΙ,κλπ. Χρειαζόμαστε χιλιάδες προσλήψεις νέων επιστημόνων & ειδικών σε ΑΕΙ, εφορία, κοινωνική ασφάλιση» με αφορμή και τις αλλαγές που προβλέπονται για την ασφάλεια των ΑΕΙ.

 

Κώστας Καραμανλής

Και σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, λες και δεν ενημερώθηκε για τη δήλωση Κύρτσου,  δήλωσε:  “Λέμε να δημιουργήσουμε ένα ειδικό σώμα της ελληνικής αστυνομίας που θα έχει αρμοδιότητα και δικαιοδοσία του τον έλεγχο και την ασφάλεια σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικά στο μετρό”.

 

Τελικά αντί να προσλάβουν νέους επιστήμονες & ειδικούς σε ΑΕΙ, εφορία, κοινωνική ασφάλιση για να στηρίξουν την ανεργία στους νέους επιστήμονες όπως ζητά ο Ευρωβουλευτής τους  της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος,  ή Νοσηλευτές και Γιατρούς στα απογυμνωμένα νοσοκομεία για να στηρίξουν τη δημόσια υγεία, προσπαθούν να φτιάξουν ένα κράτος αστυνομοκρατούμενο, αδιαφορώντας για την ψυχική υγεία των πολιτών της δύσμοιρης χώρας αυτής.

Είναι προφανές πως στόχος της κυβέρνησης δεν είναι η στοχευμένη αναβάθμιση στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών της χώρας και η κοινωνική δημόσια υγεία, αλλά οι προσλήψεις χιλιάδων αστυνομικών που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, με ένα και μοναδικό στόχο της κυβέρνησης,  την αντιμετώπιση των λαϊκών εξεγέρσεων που έρχονται σύντομα,  όταν ξεπεραστεί ο φόβος του Covid 19 που εγκαθίδρυσαν μέσα από τα “τρομοκρατικά δελτία ειδήσεων” συγκεκριμένων καναλιών, και οι Έλληνες θα δουν την αλήθεια της κατάργησης του 8ωρου, των χαμηλών μισθών όσων ακόμη έχουν εργασία, της  ανεργίας, των απολύσεων, των χιλιάδων λουκέτων σε επιχειρήσεις, της πείνας, των κατασχέσεων και εξώσεων από τις κατοικίες τους, και τον εγκλεισμό στα σπίτια τους με πρόσχημα, το «μένουμε σπίτι μένουμε ασφαλείς».

Η πείνα είναι η μεγαλύτερη αιτία θανάτου στον κόσμο,  και η κυριότερη αιτία λαϊκών εξεγέρσεων και κοινωνικών εκρήξεων των πεινασμένων κατά των δυναστών τους. Και τότε όσοι χιλιάδες αστυνομικοί και αν επιχειρήσουν, δεν θα καταφέρουν να θέσουν το λαό σε περιορισμό στα σπίτια του. Η χώρα θα διαλυθεί !

 

Ας προβληματιστούν δε,  οι της κυβέρνησης και ειδικότερα ο «έμπειρος» αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοιδης για την πολιτική που εφαρμόζουν,  και που έχει γίνει αντικείμενο διεθνούς κατακραυγής και διασυρμού των αστυνομικών,  η οποία μοιραία οδηγεί στην αναβάθμιση των αντιεξουσιαστικών ενεργειών που ήδη έχει εκδηλωθεί και κάνουν πως δεν το είδαν…

Ιστορικά οι διαδηλώσεις στο δρόμο εξελίσσονται σε γκαζάκια, μετά σε βόμβες που έχουν  και θύματα πολίτες-«παράπλευρες απώλειες»,  και καταλήγουν… σε δολοφονίες με πιστόλια που θα θέσουν τους «ήρωες» σε φωτογραφίες σε κάδρα.

Οι σημερινές καταστάσεις στην Ελλάδα και το πολιτικό σκηνικό, θυμίζουν 1993, εποχή πώλησης της ΑΓΕΤ στην Ιταλική Καλτσεστρούτσι…Η ιστορία επαναλαμβάνεται… Αξίζει να διαβάσει κάποιος και να αναλύσει, την τότε προκήρυξη της 17 Ν και να αναζητήσει τις ομοιότητες.

Τροφή για σκέψη…

 

Σ.Π

πηγή φωτό:ethnos.gr-