Μοιράσου το άρθρο
Ελέγχεται για τυχόν πειθαρχικές κυρώσεις σε βάρος του λόγω παραβίασης διατάξεων του Κώδικα Δεοντολογίας και του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Ομοσπονδίας

Προθεσμία μιας βδομάδας πήρε από το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ο Σταύρος Μπαλάσκας που κλήθηκε σε απολογία και ελέγχεται για τυχόν πειθαρχικές κυρώσεις σε βάρος του λόγω παραβίασης διατάξεων του Κώδικα Δεοντολογίας και του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της Ομοσπονδίας.

Σε ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ τονίζονται τα εξής:

«Συνεδρίασε σήμερα, 22 Ιουνίου 2021, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέματα Ημερήσιας Διάταξης α) την κλήση σε απολογία του Μέλους του Δ.Σ. κ. Σταύρου Μπαλάσκα και την εξέταση τυχόν πειθαρχικών κυρώσεων σε βάρος του λόγω παραβίασης διατάξεων του Κώδικα Δεοντολογίας και του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της ΠΟΑΣΥ και β) την παράταση της θητείας των συνδικαλιστικών οργάνων.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο θέμα, οι εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου διεκόπησαν για μια εβδομάδα και θα επαναληφθούν στις 29 Ιουνίου 2021, καθόσον έγινε δεκτό το αίτημα για αναβολή, που υπέβαλε ο κ. Σταύρος Μπαλάσκας, δια του πληρεξουσίου συνηγόρου του κ. Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος παρίστατο στη συνεδρίαση, ώστε να του δοθεί άνετος χρόνος για να παραθέσει ακόμα και εγγράφως τις εξηγήσεις του.

Ως προς το δεύτερο θέμα, μετά την ψήφιση του άρθρου 133 του νόμου 4808/21 (ΦΕΚ 101, 19-6-21) που παρατείνει  τη θητεία των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, το Δ.Σ. ενημερώθηκε από τον Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας κ. Χάρη ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ ότι η θητεία του παρατείνεται έως τις 31 Οκτωβρίου 2021, οπότε και η παρούσα αιρετή διοίκηση, δύναται να προκηρύξει τις εργασίες του επόμενου εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρης Γερακαράκος, η εσωστρέφεια δεν είναι ίδιον χαρακτηριστικό ενός αποτελεσματικού συνδικαλιστικού κινήματος. Αυτό διδάσκει η ιστορία και της Ομοσπονδίας, η οποία γνωρίζει πόσο βλαπτική για τον αστυνομικό και το κίνημά μας, υπήρξε η περίοδος μετά το 2006. Με «όπλο» όμως και την πρόσφατη καταλυτική απόφαση του Εφετείου Αθηνών, (2710/2021 του 14ου Μονομελούς Τμήματος), που έληξε θετικά για την Ομοσπονδία μας τη δικαστική διένεξη ως προς την νομιμότητα του Διοικητικού Συμβουλίου, θα προχωρήσουμε τη λειτουργία μας δεδομένου ότι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσές μας, μας έχουν εκλέξει για να προωθήσουμε τα αιτήματα μας και όχι για να αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις.

Πρόσθεσε, δε ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι ιστορική και καλό είναι να τη διαβάσουν όλοι για να πληροφορηθούν το σκεπτικό του δικαστηρίου που απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των αντιδίκων».

lawandorder.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις