Όπως αναφέρουν, «το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι λιμενικοί με 20 χρόνια προϋπηρεσίας παρέμεναν στο νησί 6 χρόνια ενώ το ελάχιστο όριο παραμονής είναι τα 2. Η πρόσφατη ενίσχυση με 17 άτομα προσωπικό βοήθησε στο να πάρουν απόσπαση οκτώ από αυτούς σαν μια προσωρινή λύση, αλλά όλο αυτό μαζί με το γεγονός ότι οι θέσεις αυτές δεν ελευθερώνονται ώστε να έρθουν νέοι συνάδελφοι, οδηγεί σε μια χαώδη κατάσταση που αποτρέπει τους νέους λιμενικούς να μείνουν στο νησί».
Έτσι το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκαν σύμφωνα με τον κύριο Ιωαννίδη τρεις παραιτήσεις λιμενικών και άλλες έξι περιπτώσεις συναδέλφων τους από το νησί οι οποίοι ζήτησαν χαρτί προϋπηρεσίας για να κάνουν αιτήσεις πρόσληψης σε άλλες προκηρύξεις.
Όλο αυτό δημιουργεί έναν εύλογο προβληματισμό, έχουν γίνει πολλές επισκέψεις στο νησί για να συζητηθεί από κοντά το πρόβλημα και αυτό που τονίσθηκε είναι ότι «αν δεν ομαλοποιηθεί το σύστημα των μεταθέσεων θα υπάρξει δυναμική αντίδραση».
Ενώ η δύναμη του προσωπικού στη Σαμοθράκη είχε φθάσει από τους 35 στους 27 με τις αποσπάσεις, (αυτό οδήγησε στην ενδυνάμωση με ένα ακόμη πλωτό σκάφος), οι 3 παραιτήσεις κατέβασαν τον αριθμό στους 24 και εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί ο αριθμός να φθάσει τους 20 όπως το 2020 που δεν υπήρχε το δεύτερο πλωτό.
«θα είμαστε δυναμικοί σε κάθε υποβάθμιση των υπηρεσιών του Λιμενικού αλλά και της ζωής του προσωπικού μας» καταλήγει ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ Θράκης προσθέτοντας ότι εξετάζονται οι τρόποι με τους οποίους θ αντιδράσουν.ertnews.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις