Αρχική ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Rafale: ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ! Τελικά πάνε για τελετή στη Γαλλία, αλλά παραλαβή γιοκ...

Rafale: ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ! Τελικά πάνε για τελετή στη Γαλλία, αλλά παραλαβή γιοκ στην Τανάγρα

51

Rafale: Τελετή στη Γαλλία, με τρεις τουλάχιστον παριστάμενους από την Ελλάδα,  χωρίς παραλαβή και χωρίς την άφιξη στην Τανάγρα

Ήταν μόλις πριν από ένα μήνα, στις 11 Ιουνίου 2021, όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος υποσχόταν από την Καλαμάτα, την πρώτη προσγείωση ελληνικού Rafale στην Τανάγρα, λέγοντας:

«Σ’ ένα μήνα περίπου, το πρώτο με ελληνικά διακριτικά στα φτερά και φυσικά Έλληνα χειριστή θα προσγειωθεί στην Τανάγρα, που θα είναι από εδώ και πέρα η Βάση των “Rafale”».

Τελικά τρεις επίσημοι θα πάνε, σύμφωνα με δυο διαφορετικές ανακοινώσεις που έβγαλαν από το κτίριο της λεωφόρου Μεσογείων, αλλά Rafale δεν θα παραλάβουν. Θα παρευρεθούν στην τελετή παραλαβής, στη Γαλλία, αλλά αεροσκάφος δεν θα πετάξει στην Ελλάδα.

Δεν γνώριζε άραγε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πριν ένα μήνα ότι δεν θα προσγειωθεί ελληνικό Rafale στην Τανάγρα; Τι συνέβη άραγε και για μια ακόμα φορά, λέει κάτι που δεν υλοποιεί;

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά υποσχόταν όλο αυτό το διάστημα, μετά το πρώτο Rafale που θα παραλαμβάναμε τον Ιούλιο, θα προσγειωνόταν ένα κάθε μήνα στην Τανάγρα έως να παραληφθούν τα έξι πρώτα μεταχειρισμένα έως τον Δεκέμβριο.

Τελικά, ούτε αυτό θα γίνει. Τι θα γίνει; Σύμφωνα με όσα διαρρέονται σήμερα, τα μεταχειρισμένα αεροσκάφη θα παραληφθούν όλα στο τέλος του έτους, τον Δεκέμβριο.

Έτσι λοιπόν εξηγούνται και οι ανακοινώσεις τόσο από το γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, όσο και από το γραφείο του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με τις οποίες θα παρίστανται στην τελετή παράδοσης, αλλά ουδείς θα παραλάβει.

Πιο συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Ενημέρωσης το ΥΠΕΘΑ ανακοινώθηκε ότι:

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μεταβαίνει στη Γαλλία, αύριο Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, στην Αεροπορική Βάση Μερινιάκ, έδρα της “Dassault Aviation”, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή για την παραλαβή του πρώτου από τα 18 συνολικά υπερσύχρονα μαχητικά αεροσκάφη “Rafale” που εντάσσει στο δυναμικό της η Πολεμική Αεροπορία.

Παρόντες στην τελετή θα είναι επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.

Πριν από την τελετή ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης θα συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της “Dassault Aviation” κ. Ερίκ Τραπιέ (Erik Trappier).

Ακολούθως ο κ. Παναγιωτόπουλος θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φλοράνς Παρλί (Florence Parly).

Από την πλευρά του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, ανακοινώθηκε ότι:

Την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα επισκεφθεί την αεροπορική βάση στο ISTRES στην νότια Γαλλία, προκειμένου να παραστεί στην τελετή παραλαβής του πρώτου Ελληνικού μαχητικού RAFALE.

Στην τελετή θα παραστούν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.

Με πληροφορίες από: armyvoice.gr