Πώς μπορούν να διασταυρώσουν τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί

«Ραβασάκια» από το Κτηματολόγιο λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες οι Βολιώτες που διαθέτουν ακίνητη περιουσία στα όρια του προκαποδιστριακού δήμου Βόλου. Οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, καλούνται να ελέγξουν τα στοιχεία τους που έχουν δηλωθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο και, εφ’ όσον προκύψουν διαφορές, να προχωρήσουν σε διόρθωση.

Η ανάρτηση των στοιχείων στο ktimatologio.gr έχει ήδη γίνει από τις 14 Δεκεμβρίου 2020 και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που ζουν στην Ελλάδα έχουν προθεσμία μέχρι τις 15 Ιανουαρίου να κάνουν τις διορθώσεις. Η προθεσμία για τους κατοίκους εξωτερικού είναι μέχρι τις 14 Απριλίου.

Εξηγήσεις για το πώς μπορούν οι πολίτες να προχωρήσουν στις διορθώσεις, έδωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Ξεκίνημα» στο Ράδιο ΑΚΡΟΑΜΑ, η κ. Μαρία Στεργιανού, τοπογράφος μηχανικός, υπεύθυνη μηχανικός της μελέτης για τον προκαποδιστριακό δήμο Βόλου, της Κ/Π Χωρομετρία Ζαρκαδούλας.

Η κ. Στεργιανού σημείωσε πως εάν δεν γίνουν, όπου απαιτείται, οι αλλαγές στα κτηματολογικά στοιχεία, τότε εάν περάσουν ως έχουν στο κτηματολογικό γραφείο, θα είναι πιο δύσκολο και πιο χρονοβόρο να διορθωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Οι πολίτες, όπως εξήγησε η κ. Στεργιανού, θα πρέπει να αντιπαραβάλλουν τα στοιχεία που τους εστάλησαν, με αυτά που εμφανίζονται στα συμβόλαια και τα τοπογραφικά που διαθέτουν. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, πρόσθεσε, μπορεί να το κάνει ο καθένας μόνος του και μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να απευθυνθεί κανείς σε μηχανικό.

Εκείνο που θα πρέπει να προσέξουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, είναι η απόκλιση εμβαδού, η απόκλιση ποσοστού ιδιοκτησίας και τα κτηματολογικά στοιχεία (δικαιώματα συμμετεχόντων στο ακίνητο κ.α).

Για τυχόν απορίες ή διευκρινήσεις, οι ιδιοκτήτες μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο κτηματογράφησης Βόλου, στο τηλέφωνο 2421063631.

akroama.gr