Ένας επιλοχίας που υπηρετεί σε τάγμα της Ρόδου, τρεις Αλβανοί και ένας 34χρονος με καταγωγή από την Καλαμάτα, αποτελούσαν σύμφωνα με την αστυνομία τον βασικό «πυρήνα» του κυκλώματος που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στη Ρόδο.
Τα μέλη του κυκλώματος, επικοινωνούσαν μέσω κρυπτογραφημένες εφαρμογές και κωδικοποιημένες φράσεις.
«Λουλούδια», «Αρβιλάκια χακί» , ήταν η ναρκωτική ουσία, «ψωμί» ή «ψωμιά» ήταν το κιλό ή τα κιλά της κοκαΐνης, ενώ όταν έλεγαν ««ρίχνω κάλτσα», εννοούσαν ότι έκαναν αγοραπωλησία ναρκωτικών.
Αρχηγός του κυκλώματος που «έσπρωχνε» ναρκωτικά και στην Κω, ήταν ένας 40χρονος Αλβανός ο οποίος, δεν εργαζόταν και η ενασχόλησή του με τα ναρκωτικά αποτελούσε την κύρια πηγή εισοδήματός του.
Έχει βεβαρυμμένο ποινικό παρελθόν και έχει συλληφθεί, μεταξύ άλλων, για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.
Ο επιλοχίας dealer στη Ρόδο
O επιλοχίας, είχε τον ρόλο του διακινητή των ναρκωτικών της οργάνωσης.
Έπαιρνε ιδιαίτερα μέτρα αυτοπροστασίας αποφεύγοντας να αναφέρει ευθέως την ποσότητα και το είδος της ναρκωτικής ουσίας χρησιμοποιώντας συνθηματικά.
Ενημέρωνε απευθείας τον 40χρονο αρχηγό με τον οποίο διατηρούσε στενή επαφή, καθώς πραγματοποιούσαν συναντήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Τα χρήματα που αποκόμιζε από τα ναρκωτικά, τα ξόδευε σε πόκερ και ρουλέτα.
Ρόδος: «Με έπιασαν με 4 ψωμιά»
Σε έναν από τους διαλόγους μέλους του κυκλώματος με έναν άγνωστο, μια από τις γυναίκες που μετέφερε τα ναρκωτικά, φέρεται να λέει:
- Dealer: Μου έγινε μεγάλη ζημιά σου λέω. Μου πιάσαν τέσσερα ψωμιά εμένα φίλε, φυλακή ρε φίλε. Που τα πλήρωσα από την τσέπη μου.
- Άγνωστος: Πω πω, γα…ω την αδελφή
- Dealer: Τέλος πάντων. Γα…τα. Συμβαίνουν αυτά, ευτυχώς που γλίτωσα εγώ.
Σε μια άλλη συνομιλία, ένα από τα μέλη της σπείρας, ηλικίας 37 ετών από την Αλβανία, συνομιλεί με έναν πελάτη και κανονίζουν να του πουλήσει ναρκωτικά.
- Μέλος Σπείρας: Στο χωριό είσαι;
- Πελάτης: Ναι
- Μέλος Σπείρας: Ε εντάξει, τι θες, να σου φέρω τα αρβυλάκια σου;
- Πελάτης: Ναι, ναι
- Μέλος Σπείρας: Ε ωραία ποια;
- Πελάτης: Τα μαύρα εκείνα. Με το κορδόνι
Τα ναρκωτικά μεταφέρονταν στην Ρόδο με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά, με δυο γυναίκες να έχουν επωμιστεί τον συγκεκριμένο ρόλο.
Η διερεύνηση της υπόθεσης, ξεκίνησε μετά από ένα ανώνυμο e-mail που έφτασε στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ στις 26 Μάϊου του 2025 και ανέφερε πως ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο νησί, διακινούσε ναρκωτικά.
Από την έρευνα που ακολούθησε δεν επαληθεύθηκε η καταγγελία, αλλά διαπιστώθηκε πως τόσο ο καταγγελλόμενος αστυνομικός, όσο και ένας συνάδελφος του, είχαν εμπλοκή σε τοκογλυφικές δοσοληψίες.
Και οι δυο τους, σύμφωνα με τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που διερεύνησαν την παράνομη δραστηριότητά τους, εκμεταλλεύονταν την ανάγκη ρευστότητας επιχειρηματιών, οι οποίοι τους έδιναν επιταγές, ωστόσο οι ένστολοι παρακρατούσαν το 25% της αξίας των επιταγών ως τόκο, δημιουργώντας τεχνητό χρέος που οι περισσότεροι δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν.
Κάπως έτσι, στην περίπτωση ενός επιχειρηματία, τον εξώθησαν να τους εκχωρήσει το μισθωτήριο συμβόλαιο διαμερισμάτων, τα οποία είχε ανακαινίσει πρόσφατα με προσωπική επένδυση ύψους 124.000 ευρώ, ενώ οι αστυνομικοί του υποσχέθηκαν ότι θα του επιστρέψουν 88.000 ευρώ, που ποτέ δεν έκαναν.
Έτσι τον ανάγκασαν να τους παραχωρήσει τη διαχείριση των διαμερισμάτων, με τον 44χρονο επιχειρηματία να χάνει την επένδυση και περιουσία του.
Από την άρση τραπεζικού απορρήτου στους δύο αστυνομικούς, αλλά και την 38χρονη σύζυγο τους μονίμως «αδειούχου» ένστολου, προέκυψε ότι διατηρούσαν εταιρεία τουρισμού, στην οποία οι δύο αστυνομικοί ήταν ομόρρυθμα μέλη με ποσοστό 50% έκαστος και διαχειριστές αυτής.
Οι «αδιάφθοροι» έχουν ισχυρές ενδείξεις, ότι μέσω της εταιρίας προέβαιναν σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η τοκογλυφία του 38χρονου αστυνομικού, σε βάρος του ιδιώτη, καθώς προέκυψε ότι του είχε δανείσει το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, με σκοπό να του επιστραφεί το ποσό των 60.000 ευρώ.
lawandorder.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






















































