Στην καταγγελία του ο πολίτης ισχυρίστηκε ότι ο εισαγγελέας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2018, τον χτύπησε με τόση δύναμη που του έκανε ζημιά
Δεκτή εν μέρει έκανε το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου, αγωγή που άσκησε εισαγγελέας, που υπηρέτησε στο παρελθόν ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, κατά ενός πολίτη που τον κατήγγειλε για βιαιοπραγία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Δημοκρατικής», ο πολίτης υπέβαλε καταγγελία-αναφορά κατά του εισαγγελέα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, κοινοποιώντας την επίσης στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στην πρόεδρο του Συμβουλίου Επιθεώρησης των Δικαστηρίων.
Στην καταγγελία του, ο πολίτης ισχυρίστηκε ότι ο εισαγγελέας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2018, τον χτύπησε με τόση δύναμη που του έκανε ζημιά στο κεφάλι και στην καρδιά.
Σύμφωνα με όσα καταγράφει στο ρεπορτάζ η «Δημοκρατική», όλα ξεκίνησαν την εποχή που ο εισαγγελέας, ασκώντας το λειτούργημά του, είχε χειρισθεί υποθέσεις του εν λόγω πολίτη, ο οποίος μετέβαινε συχνά στο δικαστικό μέγαρο στο πλαίσιο εκκρεμών προσωπικών του υποθέσεων.
Λόγω των συχνών επισκέψεων του συγκεκριμένου πολίτη αλλά και της στάσης δυσπιστίας και αμφισβήτησης προς τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, ο εισαγγελέας αποφάσισε να τον δέχεται στο γραφείο του μόνο με την παρουσία τρίτου, είτε του αστυνομικού φρουρού, είτε κάποιου υπαλλήλου της Εισαγγελίας.
Στις 23 Μαρτίου 2018 ο πολίτης υπέβαλε με φαξ, έγγραφη καταγγελία-αναφορά κατά του εισαγγελέα με αποδέκτη το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ την κοινοποίησε επίσης στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στην πρόεδρο του Συμβουλίου Επιθεώρησης των Δικαστηρίων.
Στην καταγγελία του ισχυρίστηκε ότι στις 12 Φεβρουαρίου 2018, ο εισαγγελέας άπλωσε το δεξί του χέρι για να τον γρονθοκοπήσει, κάτι που ενώ αρχικώς απέτρεψε η παρουσία αστυνομικού, στην πορεία ο εισαγγελέας «βρήκε το κενό ανάμεσα στον τοίχο και τον αστυνομικό» και του κατάφερε τόσο ισχυρό χτύπημα που αυτός «έχασε τον έλεγχο εξαιτίας εμφράγματος και έπαθε ζημιά στο κεφάλι αλλά και σε μέρος της καρδιάς».
Μετά την καταγγελία αυτή, ακολούθησε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον επιθεωρητή της Στ’ Περιφέρειας-Αρεοπαγίτη, η οποία ωστόσο δεν κατέληξε σε τιμωρία του εισαγγελέα από τα αρμόδια όργανα επιθεωρήσεως των Δικαστηρίων.
Η απόφαση του δικαστηρίου
Από την εξέταση των στοιχείων προέκυψε ότι μεταξύ του πολίτη και του εισαγγελέα υπήρξε αποκλειστικά λεκτικό επεισόδιο, κατά τη διάρκεια του οποίου καμία σωματική επαφή δε σημειώθηκε, ούτε φυσικά επίθεση, βιαιοπραγία και άσκηση σωματικής βίας.Κρίθηκε πως ο ισχυρισμός του εναγομένου αντίκειται στην κοινή εμπειρία και λογική, καθώς δεν μπορεί να εξηγηθεί πως μία γροθιά με κατεύθυνση από κάτω προς τα επάνω μπορεί να επιφέρει όλες τις ισχυριζόμενες σωματικές βλάβες και μάλιστα σε διαφορετικά μέρη του σώματος και συγκεκριμένα: εκχυμώσεις στον αριστερό οφθαλμό, μώλωπα στο αριστερό χέρι και μώλωπα στο αριστερό πόδι (στην περιοχή των προσαγωγών). Αξίζει να σημειωθεί πως για τους συγκεκριμένους τραυματισμούς δεν υπήρχε ουδεμία αναφορά στην καταγγελία του πολίτη κατά του εισαγγελέα.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, δεν έλαβε χώρα σωματική επίθεση από τον ενάγοντα σε βάρος του εναγομένου εντός του δικαστικού μεγάρου και δη του Πρωτοδικείου Ρόδου και επομένως ουδεμία σωματική βλάβη προκάλεσε σε αυτόν, αλλά έλαβε χώρα μόνο λεκτικό επεισόδιο μεταξύ αυτών, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ενάγων έκανε συστάσεις στον εναγόμενο, να βγει έξω από το γραφείο του.
Με την απόφαση του Μονομελούς Εφετείου, ο πολίτης υποχρεώνεται να καταβάλλει στον εισαγγελέα 25.000 ευρώ επιπλέον των νόμιμων τόκων, ενώ παράλληλα, καλείται να πληρώσει τμήμα των δικαστικών εξόδων που αντιστοιχεί σε 950 ευρώ.
Τέλος, σημειώνεται πως ο εισαγγελέας εκπροσωπήθηκε στη διαδικασία από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Βασίλη Περίδη.
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις