Ρωσία: Δικαστήριο καταδίκασε τον εκπρόσωπο Τύπου της Meta ερήμην σε έξι χρόνια φυλάκιση

1009

Κατηγορείται για «δημόσια υπεράσπιση της τρομοκρατίας».

Στρατοδικείο στη Μόσχα καταδίκασε τον εκπρόσωπο Τύπου τoυ αμερικανικού κολοσσού των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης Meta Άντι Σόουν ερήμην σε έξι χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της «δημόσιας υπεράσπισης της τρομοκρατίας», μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

Η ίδια η Meta χαρακτηρίζεται εξτρεμιστική οργάνωση στη Ρωσία και οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης του Facebook και του Instagram έχουν απαγορευθεί στη χώρα από το 2022 όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

Η Meta δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα να σχολιάσει την απόφαση. Ούτε κατέστη δυνατή άμεσα η επαφή με τον Σόουν, διευθυντή επικοινωνίας της Meta.

Η συνήγορος υπεράσπισης Βαλεντίνα Φιλιπένκοβα, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Interfax, φέρεται να δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση. «Ζήτησα την αθώωσή του» φέρεται να δήλωσε.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας άνοιξε την ποινική έρευνα σε βάρος του Σόουν πέρυσι, χωρίς να γνωστοποιήσει ειδικές κατηγορίες.

Το πρακτορείο RIA επικαλέσθηκε εισαγγελικές αρχές να δηλώνουν ότι ο Σόουν δημοσίευσε διαδικτυακά σχόλια τα οποία υπερασπίζονταν «επιθετικές, εχθρικές και βίαιες δράσεις» εναντίον Ρώσων στρατιωτών που συμμετέχουν στην “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” όπως αποκαλεί η Μόσχα τον πόλεμο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Real.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like