⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.

➕ Προσθήκη στη Google

Το επίκεντρο εντοπίζεται βόρεια της Εύβοιας, με εστιακό βάθος 16,8 χιλιομέτρων

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη βόρεια Εύβοια, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Η δόνηση καταγράφηκε στις 01:11 τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Σεπτεμβρίου 2026, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Βασιλικών Ιστιαίας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ και το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 16,8 χιλιόμετρα.

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Εύβοια, αισθητός και στην Αττική

Η αυτόματη καταγραφή του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC) είχε δώσει αρχικά μέγεθος 4,0 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και επίκεντρο στην περιοχή της Ελλάδας, στις συντεταγμένες 38.930° Βόρειο πλάτος και 23.450° Ανατολικό μήκος.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή προβλήματα από τη σεισμική δόνηση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις