Αυτοεξευτελίζονται και κάνουν κουρελόχαρτο τους δημοκρατικούς θεσμούς. Εσχάτως αποκαλύφθηκε ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης ήταν από τους πλέον παρακολουθούμενους υπουργούς της ΝΔ. Και τι απάντησε; «Μου είναι αδιάφορο εάν παρακολουθούσε κάποιος το τηλέφωνό μου».

Τόσο σέβονται τον εαυτό τους ως μέλη μιας κυβέρνησης που υποτίθεται ότι διαφυλάττει τους δημοκρατικούς θεσμούς, τόσο κόπτονται για τη Δημοκρατία, την οποία έχουν καταντήσει κλωτσοσκούφι. Και μετά αναρωτιούνται, τάχατες, γιατί απαξιώνεται το ίδιο το Πολίτευμα της χώρας.

Ο Άδωνις θέλει να το “βουλώσουμε” για τις υποκλοπές

Μόνο ο Άδωνις Γεωργιάδης θα μπορούσε να ξεπεράσει σε δημόσιο αυτοεξευτελισμό τον … Αδωνι, υπουργό της κυβέρνησης ΝΔ. Και τον ξεπέρασε με τις (νέες) δηλώσεις του μετά την αποκάλυψη των Reporters United στο Χ (πρώην twitter) ότι ήτανπρωταθλητής” στις παράνομες υποκλοπές με το λογισμικό Predator.

Σύμφωνα με τoν ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας, Reporters United, το διάστημα Ιανουάριος – Νοέμβριος 2021, όταν ήταν υπουργός Ανάπτυξης, έγιναν έντεκα απόπειρες παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το παράνομο λογισμικό Predator με την αποστολή ισάριθμων μηνυμάτων με μολυσμένους συνδέσμους.

Μου είναι αδιάφορο εάν παρακολουθούσε κάποιος το τηλέφωνο μου, διότι δεν έχω και τίποτε να κρύψω” είπε σε δημόσια δήλωση του, προκαλώντας αντιδράσεις ακόμη και σε φίλους της κυβέρνησης της ΝΔ.
Τουλάχιστον οι άλλοι στόχοι, υπουργοί και λοιπά κρατικά στελέχη που επίσης παρακολουθούσε το Predator και η ΕΥΠ, λούφαξαν.

Μπορεί επίσης να εξευτελίζονται, αποδεχόμενοι με τη σιωπή τους ότι αποτελούν “εθνικό κίνδυνο”, αφού- σύμφωνα με το Πόρισμα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη– καλώς και νόμιμα τους παρακολουθούσε η ΕΥΠ, μπορεί να μην προσφεύγουν στη δικαιοσύνη ως στόχοι παρακολούθησης με το “Predator των ιδιωτών”, μπορεί να αποδέχονται τη συγκάλυψη, αλλά δεν λεφτασαν και στο σημείο να κάνουν δημόσια δηλώσεις υποστήριξης του Predator, όπως κάνει τώρα ο Α. Γεωργιάδης!

Αν και υπουργοί και πολιτικοί της ΝΔ που παρακολουθούντο, έως τώρα δεν έχουν επιδείξει ίχνος ευθιξίας και δημοκρατικής ευαισθησίας για ένα σκάνδαλο που σε μια ευνομούμενη χώρα θα είχε προκαλέσει την παραίτηση της κυβέρνησης, ο Α. Γεωργιάδης ξεπερνά ακόμα και τα όρια της ανοχής στυλοβατώντας μεταξύ αυτής και της φιαδρότητας. Ακούσατε ή διαβασατε λοιπόν: Ο πολυχρονεμένος μας Μπέης εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε ότι καλά έκαναν και τους υπέκλεπταν τις συνομιλίες. Και όλοι αυτοί υποτίθεται ότι είναι τιμητές των δημοκρατικών θεσμών, της προστασίας της ιδιωτικότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των προσωπικών δεδομένων. Αν δεν ήταν αλήθεια θα ήταν μια εξαιρετικά επιτυχημένη φάρσα. Αλλά δυστυχώς δεν είναι…

Ο ίδιος, λοιπόν, όχι μόνο αποδέχεται ως “κανονικότητα” την παρακολούθηση υπουργών και κυβερνητικών στελεχών από την ΕΥΠ, ωσάν να είναι “εθνικός κίνδυνος”, αλλά έσπευσε να τα βάλει με έντονο τρόπο κατά του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη, που επεσήμανε δικαίως τόσο ως στόχος του Predator ο ίδιος όσο και ως δημοσιογράφος, τη δηλωμένη αδιαφορία του υπουργού, “ενώ έφερε και εξακολουθεί να φέρει κρατικό αξίωμα”.

“Αδιάφορος για την παρακολούθησή του… Απλά τα πράγματα”, έγραψε στο Χ.

Politico: Ανεξέλεγκες οι μυστικές υπηρεσίες στην Ελλάδα

Οι 15 αυτές λεξούλες εξόργισαν τόσο πολύ τον υπουργό που έσπευσε να απαντήσει με κείμενο 350 λέξεων στον Θ. Κουκάκη για να του καταλογίσει “εμμονή” με το θέμα των υποκλοπών. Κινούμενος στην αντίληψη των παλαιότερων δηλώσεων του από βήματος της Βουλής ότι θα πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη από τον Κ. Μητσοτάκη γιατί δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο και οι παρακολουθήσεις υπουργών-μεταξύ αυτών και του ιδίου- έγιναν “νόμιμα” από την ΕΥΠ, χαρακτήρισε “κουραστική” και εμμονική την ενασχόληση με αυτό το θέμα.

Η επίθεση του ήρθε μια ημέρα μετά το εκτενές δημοσίευμα του Politico όπου σημειώνεται ότι «η απόφαση του Αρείου Πάγου εγείρει εκ νέου ερωτήματα για την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης».

“Η Ελλάδα αφήνει ανέλεγκτες τις υπηρεσίες πληροφοριών για το “Predatorgate”», γράφει, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «δημοσιογράφοι, οργανώσεις πολιτικών δικαιωμάτων και η Ανεξάρτητη Αρχή διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών σύντομα αποκάλυψαν πως η ΕΥΠ είχε θέσει υπό παρακολούθηση έναν συνεχώς διευρυνόμενο κατάλογο δημοσιογράφων και πολιτικών —συμπεριλαμβανομένου του μισού Υπουργικού Συμβουλίου— την ίδια στιγμή που το λογισμικό Predator εγκαθίστατο στα τηλέφωνα ορισμένων από αυτούς».

Τον παρακολουθούσαν για να ξέρουν τι πράττει ως υπουργός;

Γεγονός είναι πως ο Αδωνις Γεωργιάδης συνηθίζει να κραυγάζει και να επιτίθεται σε όποιον κάνει κριτική ή ζητά ευθύνες για την πολιτική της κυβέρνησης, ακολουθώντας το δόγμα “η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα”. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, που έχει καταντήσει γραφικός.

Σε αυτή την περίπτωση όμως, κατάφερε να επανέλθει με δραματικό τρόπο στην επικαιρότητα και να γίνει θρέντ το σκάνδαλο που το μέγαρο Μαξίμου θέλει να εξαφανίσει από την πολιτική επικαιρότητα. Τα πολλαπλά ερωτήματα για το “Predatorgate” επανέρχονται παρά την άγαρμπη αρχειοθέτηση – κουκούλωμα που επιχειρήθηκε με το πόρισμα της Ε. Αδειλίνη.

Με μια ματιά στην ίδια την ιστοσελίδα του Άδωνι Γεωργιάδη στο διαδίκτυο μπορεί ο οποιοσδήποτε να διαπιστώσει το “κοινοβουλευτικό έργο” του την περίοδο που έγινε στόχος του predator. Από το 2019, όπως γράφει, το υπουργείο του ενέκρινε “180 επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 1,240 δις ευρώ που εντάχθηκαν στον Αναπτυξιακό Νόμο”. Χειρίστηκε -πάντα όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του- τις πράξεις για την “οικοπεδοποίηση” του Ελληνικού, το ξεπούλημα των Ναυπηγείων Σύρου, την παράδοση του Ελαιώνα, την τουριστική επένδυση στην Κέρκυρα, τα φωτοβολταϊκά, τις ανεμογεννήτριες και πολλά ακόμη σχέδια ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

Για αυτό τον παρακολουθούσαν τόσο η ΕΥΠ όσο και οι ιδιώτες του predator, τον στόχευσαν ως “υπουργό” και όχι ως “ιδιώτη”. Τη διαπίστωση αυτή του την επισημαίνουν ακόμη και οπαδοί της Ν.Δ με δεκάδες σχόλια στο λογαριασμό του, αλλά αντί απάντησης, πετάγονται βρίζοντας τα δεκάδες τρολ υποστηρικτές του.

Εξάλλου δεν πέρασε τόσο πολύς καιρός από τις αποκαλύψεις των New York Τimes, που τον Σεπτέμβριο του 2023 αποκάλυψαν μηνύματα μεταξύ στελεχών της κινεζικής εταιρείας Huawei του 2020 και του 2021 όπου συζητούνταν η παροχή gadgets της εταιρείας στον υπουργό Γεωργιάδη. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αυτός χαρακτηριζόταν «ειδική περίπτωση» και υποστηριζόταν ότι είχε ενεργήσει για την αφαίρεση αναφοράς σε κινέζικες εταιρείες από τη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο το 2020!

Tου Τάσου Σιδέρη

neostrategy.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις