Μία μέρα μετά τη συνάντηση της με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο για «πλήγματα που έχει δεχτεί το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και θέτουν σε κίνδυνο τη δημοκρατία» με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται τη Βιέρα Γιούροβα για να δώσει απαντήσεις…

 

Την ώρα που σύσσωμη η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα δημοκρατίας και διαφάνειας, με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών και τους χειρισμούς της, η Βιέρα Γιούροβα έφτασε στην Αθήνα ακριβώς γι’ αυτό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα την υποδεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου κυρίως με την ιδιότητα της Επιτρόπου Ευρωπαϊκών Αξιών και Διαφάνειας και όχι τόσο ως αντιπρόεδρο της Κομισιόν (σε άλλη μία από τις πολλές εθιμοτυπικές, θεσμικές συναντήσεις) και θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, αλλά και για τις «βολές» που δέχεται από τα διεθνή ΜΜΕ για το θέμα.

Κι αυτό μία μέρα μετά τη συνάντηση που είχε μαζί της ο Αλέξης Τσίπρας, στις Βρυξέλλες, όπου εξέφρασε την ανησυχία του «για τα πλήγματα που έχει δεχτεί το κράτος δικαίου στην Ελλάδα».

Συνάντηση η οποία ενόχλησε, όπως φάνηκε, το Μέγαρο Μαξίμου.

«Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του η ολοφάνερη πρόθεσή του ήταν να κατηγορήσει την κυβέρνηση και την πατρίδα του, παρότι βρισκόμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη διεθνή συγκυρία», είπε χθες ο Γιάννης Οικονόμου.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συνάντησή του με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν, είχε δηλώσει:

«Είχα την ευκαιρία να τους εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για τα πλήγματα που έχει δεχτεί το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, πλήγματα που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τη δημοκρατία στη χώρα μας, για το μεγάλο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και το δίδυμο σκάνδαλο της συγκάλυψης της αλήθειας και των ευθυνών για τις παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, το ζήτημα του ελλείματος πλουραλισμού στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, καθώς και το ζήτημα της υπονόμευσης και εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης που έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο χάσμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και στον θεσμό της Δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Αυτή την ανησυχία για τις εξελίξεις στη χώρα μας τη συμμερίζονται εδώ στην Ευρώπη, παρακολουθούν όσα συμβαίνουν, διότι η προστασία του κράτους δικαίου δεν είναι όπως γνωρίζετε μόνο μία υπόθεση εσωτερική, αλλά αποτελεί πυλώνα των κοινών ευρωπαϊκών αξιών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

Σήμερα, πάντως, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου μετά από σχετική ερώτηση και ενόψει της συνάντησης του πρωθυπουργού με την κ. Γιούροβα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «σε καμία περίπτωση οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν αντιλαμβάνονται την Ελλάδα ως προβληματική χώρα σε ό,τι αφορά στο κράτος δικαίου» και πως υπάρχει δημιουργική συνεργασία.

 

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις