Αποπέμφθηκε με συνοπτικές διαδικασίες
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ απέπεμψε σήμερα Σάββατο (8/2) τον Άντριου Γκουίν από υφυπουργό Υγείας και από το Εργατικό Κόμμα.
Ο λόγος είναι τα προσβλητικά μηνύματα που είχε στείλει ο υφυπουργός σε ιδιωτικές του συνομιλίες.
Ο Γκουίν μετά την αποπομπή του ζήτησε συγγνώμη για «σχόλια του που εκλήφθησαν λανθασμένα».
Το ταμπλόιτ Mail δημοσίευσε μηνύματα με προσβλητικό περιεχόμενο που είχε στείλει ο Γκουίν σε ιδιωτικές του συνομιλίες μέσω της εφαρμογής WhatsApp.
«Λυπάμαι βαθύτατα για σχόλιά μου που εκλήφθησαν λανθασμένα και ζητώ συγγνώμη από οποιονδήποτε προσέβαλα», τόνισε ο Γκουίν με ανάρτησή του στο X.
«Κατανοώ απόλυτα τις αποφάσεις που έλαβαν ο πρωθυπουργός και το κόμμα και, και ακόμη και αν λυπάμαι που αποπέμφθηκα θα τους στηρίξω με όποιον τρόπο μπορώ», τόνισε ο πολιτικός.
Τι έγραφε
Η Mail on Sunday αποκάλυψε τα μηνύματά του, μεταξύ των οποίων και μια ανάρτηση στην οποία έλεγε ότι ελπίζει ένας συνταξιούχος που δεν ψήφισε Εργατικούς να πεθάνει πριν από τις επόμενες εκλογές.
Ο Γκούιν έκανε επίσης αντισημιτικά σχόλια και «αστεία» σχετικά με έναν ψηφοφόρο που «κατακρεουργήθηκε» από ένα φορτηγό ενώ για μια 72χρονη έφτασε στο σημείο να εκφράζει την ελπίδα να είναι σύντομα νεκρή, αφού τόλμησε να ρωτήσει για τους κάδους της.
Συγκεκριμένα, η γυναίκα απέστειλε επιστολή στο τοπικό συμβούλιο για τα προβλήματα στην αποκομιδή των σκουπιδιών και μια δημοτική σύμβουλος μοιράστηκε την επιστολή μεταξύ των συναδέλφων της Εργατικών στην ομάδα WhatsApp.
Ο Γκουίν έσπευσε να της απαντήσει χυδαία, τη διαβεβαίωσε ότι επανεκλέγεται και χωρίς την ψήφο της και ευχήθηκε να είναι νεκρή πριν από τις εκλογές νέου τοπικού συμβουλίου!
Από τα μηνύματα του Γκουίν δεν έλειψαν τα ρατσιστικά σχόλια για τη βετεράνο βουλευτή των Εργατικών Ντ. Άμποτ την οποία χλεύαζε για το ιστορικό της επίτευγμα να γίνει η πρώτη μαύρη βουλευτής αλλά και σεξιστικά σχόλια για την αναπληρώτρια πρωθυπουργό Άντζελα Ρέινερ.
pronews.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






















































