Την ανακοίνωση έκανε σήμερα η σουηδική κυβέρνηση
Η Σουηδία και η Δανία υπέγραψαν συμβόλαιο 2,2 δισ. ευρώ με σουηδική εταιρεία στρατιωτικού εξοπλισμού για την αγορά 205 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης.
Την ανακοίνωση έκανε σήμερα η σουηδική κυβέρνηση.
Από τα 205 οχήματα CV90, 115 θα παραδοθούν στη Δανία, 50 στη Σουηδία και 40 στην Ουκρανία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το συμβόλαιο με την BAE Systems Hägglunds, θυγατρική της βρετανικής BAE Systems, ανέρχεται σε 25 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (2,2 δισ. ευρώ), ενώ αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το ταμείο της Σουηδίας και της Δανίας.
«Οι επενδύσεις αυτές θα επιτρέψουν σε περισσότερα σουηδικά οχήματα μάχης να καταστήσουν την Ευρώπη, και ιδιαίτερα την Ουκρανία, περισσότερο σίγουρη», ανέφερε ο Σουηδός υπουργός Άμυνας, Πολ Τζόνσον.
Συνολικά δέκα χώρες διαθέτουν οχήματα μάχης CV90: η Τσεχική Δημοκρατία, η Δανία, η Εσθονία, η Φινλανδία, η Ολλανδία, η Νορβηγία, η Σλοβακία, η Σουηδία, η Ελβετία και η Ουκρανία.
pronews.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





















































