Σκάφος με 72 λαθραίους μετανάστες διέπλευσε ανενόχλητο το Αιγαίο και τους αποβίβασε στα… Κύθηρα

 

Ήταν 4 Μαΐου του 2021 όταν «θαλαμηγός» με 182 λαθρομετανάστες εξέπεμψε SOS ανοιχτά του Ταίναρου και οδηγήθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου και τους αποβίβασε. Φυσικά ΚΑΝΕΝΑΣ από την Ε.Υ.Π, το Πολεμικό ναυτικό αλλά και την ΕΛ.ΑΚΤ δεν το είχε αντιληφθεί!

Στην Καλαμάτα σκάφος με 170 μετανάστες

 

Από τότε πέρασαν 3 μήνες μέχρι εχθές το βράδυ όπου ιστιοφόρο σκάφος διέπλευσε το Αρχιπέλαγος και αποβίβασε στα Κύθηρα χωρίς κανένα πρόβλημα 72 αλλοδαπούς από διάφορες χώρες της κεντρικής Ασίας (και από το Αφγανιστάν) και της Αφρικής.

Η Ε.Υ.Π, το “τοίχος” των πολεμικών πλοίων που μας έχουν πει πως φυλούν τα θαλάσσια σύνορά μας και η ΕΛ.ΑΚΤ. κοιμούνται ύπνο βαθύ, και φυσικά δεν το αντελήφθησαν.

Μόλις το σκάφος έδεσε στα Κύθηρα και αποβίβασε ανενόχλητο τους  72 λαθρομετανάστες,  το Λ.Σ κατελήφθη από τρόμο και προσπάθησαν να κρατήσουν το συμβάν κρυφό με την δικαιολογία ότι… έπρεπε να εντοπίσουν τους διακινητές,  τους οποίους τελικά και δεν εντόπισαν ποτέ!

 

Όπως αναφέρεται το σκάφος είχε αναχωρήσει  από την Τουρκία και το Λ.Σ το εντόπισε αφού είχε  ήδη δέσει ανενόχλητο στα Κύθηρα και πραγματοποιήσει ανενόχλητο την αποβίβαση των δεκάδων αλλοδαπών. Η υπόθεση βέβαια είχε και συνέχεια:

Τους έψαχναν όλη τη νύχτα στο νησί!

Αστυνομία και Λ.Σ άρχισαν να αναζητούν τους αλλοδαπούς στην ενδοχώρα των Κυθήρων!

Έτσι κατάφεραν μετά βίας μέχρι τις βραδινές ώρες του Σαββάτου να εντοπίσουν  τους 72 αλλοδαπούς και να τους οδηγήσουν στο υποτιθέμενο κέντρο «ταυτοποίησης» της Λέρου απλά για να δηλώσουν τα στοιχεία τους χωρίς καμία δυνατότητα διασταύρωσης από τις «αρχές».

 

Όπως ανέφερε το Λ.Σ ιστιοφόρο σκάφος που έπλεε (σ.σ. υποτίθεται) «ακυβέρνητο» και χωρίς επιβάτες – εντός του οποίου ανευρέθηκαν πειστήρια περί εμπλοκής του σε περιστατικό παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών – εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες εχθές από περιπολικό σκάφος του Λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νοτιοανατολικά των Κυθήρων.

«Άμεσα» ξεκίνησαν έρευνες από τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, ενώ αντίστοιχες έρευνες πραγματοποιήθηκαν και στη ξηρά.

Σταδιακά και μέχρι τις βραδινές ώρες χθες, εντοπίστηκαν εβδομήντα δύο αλλοδαποί επί της νήσου, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Λέρου.

«Σημειώνεται ότι μέχρι τις βραδινές ώρες διαφυλάχτηκε το απόρρητο της επιχείρησης προκειμένου να εντοπιστούν τόσο οι διακινητές που διέφυγαν, όσο και λοιπά άτομα που ενεπλάκησαν στην παράνομη μεταφορά.»!  

Από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής «διαψεύδονται κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα περί δήθεν απόπειρας λογοκρισίας των τοπικών μέσων ενημέρωσης από στελέχη της τοπικής Λιμενικής Αρχής.»

 

Τα δύο αυτά περιστατικά θυμίζουν ακόμη ένα τον Μάρτη του 2020 όταν άλλο πλοίο με 196 μετανάστες έφτασε ανενόχλητο στη Τζιά και τους αποβίβασε!

Στην Τζια παραμένουν 190 πρόσφυγες και μετανάστες | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Με πληροφορίες από:pronews.gr