Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ανέφερε: “Είναι αυτονόητο ότι θα ζητήσουμε για το θέμα του μπαζώματος. Είναι ένα τεράστιο εθνικό θέμα που δείχνει την έλλειψη του κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Είναι καιρός να μάθουμε ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα καθώς και τις σκοτεινές πλευρές της υπόθεσης. Ρωτά κανείς τον πρωθυπουργό αν ήξερε για το μπάζωμα πριν γίνει; Είπε ότι στα Τέμπη το μόνο λάθος ήταν στην επικοινωνία. Πρόκειται για απαράδεκτη δήλωση. Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας μετά από ένα τέτοιο έγκλημα να λέει ότι το μόνο λάθος είναι η επικοινωνία; Πόση αλαζονεία και έλλειψη ενσυναίσθησης δείχνει όταν εμφανίζεται αφιλτράριστος από τον κ. Γκρίνμπεργκ”. Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να προβεί στη αποπομπή της υποψηφίας ευρωβουλευτού η οποία είπε “όλοι μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά” και πρόσθεσε: “Λέω στους ανθρώπους εδώ στα νησιά εμείς δεν σκοτώσαμε αυτά τα παιδιά. Για να μένει στο ευρωψηφοδέλτιο μετά από αυτή την δήλωση σημαίνει ότι εκφράζει και τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να μας κάνει συνένοχους στο έγκλημα. Ντροπή, αίσχος, απαράδεκτο”. Σε ερώτηση για το αν στην πρόταση για την σύσταση Προανακρτικής Επτιροπής ζητήσει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ απάντησε: “Αν θέλει το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει ξέρει πώς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου”.
Για το θέμα των Σπαρτιατών και για το αν θέλει τις ψήφους τους είπε με έμφαση: “Όχι, όχι, όχι δεν θέλουμε τις ψήφους των Σπαρτιατών. Δεν είδα να λέει το ίδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γατί δεν αποπέμπει τον βουλευτή του που είπε ότι θέλουν τις ψήφους των Σπαρτιατών; Ας το πούνε καθαρά στους ψηφοφόρους, πηγαίνετε εκεί που ανήκετε, στο κόμμα που έχει υμνήτρια του Κασιδιάρη και χουντικά συνθήματα”.
Για την αναφορά του σχετικά με τη χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας εξήγησε: “Μίλησα για έξτρα επένδυση της τάξης του 5% για την υγεία. Τώρα επενδύουμε μόνο 4,8%. Οι άλλες χώρες επενδύουν πολύ περισσότερο”. Για το κόστος σημείωσε ότι “αναπτυξιακά χάνουμε όταν δημοσιονομικά και υγειονομικά πεθαίνουμε” και πρόσθεσε: “Από το Ταμείο Ανάπτυξης μπορεί να βρεθούν χρήματα. Και έχουμε και ένα μαξιλάρι. Πρέπει να επενδύσουμε στην χώρα, δεν έχουμε κοινωνικό κράτος. Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τους νέους ανθρώπους όταν δεν τους παρέχουμε συνθήκες ασφάλειας. Έχουμε εθνικό σύστημα υπό κατάρρευση”.
Για την αδυναμία να βρεθούν γιατροί για τις απομακρυσμένες περιοχές που αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, ‘Αδωνις Γεωργιάδη είπε: “Ο κ. Γεωργιάδη είναι εκείνος που είχε πει πρόσφατα ‘ποιος ενδιαφέρεται για τα Τέμπη;’. Το ότι δεν προσέλκυσαν γιατρούς δείχνει ότι είναι αναποτελεσματικό αυτό που κάνουν. Δεν ξέρουν να διοικήσουν. Εμείς καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για γιατρούς και οδοντιάτρους σε απομακρυσμένες περιοχές που ξεκινά από ενίσχυση 1000 ευρώ και περιλαμβάνει μία σειρά κίνητρα. Το συνολικό κόστος είναι 35 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που ισοδυναμεί με ένα ευρώ ανά διανυκτέρευση από κάθε επισκέπτη. Η κυβέρνηση ελέγχεται από την ΕΕ για σπατάλη 2,5 δισ. ευρώ. Με 2,5 δισ. ευρώ δεν θα μπορούσαμε να στελεχώσουμε την υγεία; Η κρατική σπατάλη είναι ο τρόπος που φτωχοποιείται ο πολίτης”.
Ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε ότι σαν κυβέρνηση “θα καταργήσουμε την προστασία των υπουργών και τις βουλευτικές ασυλίες και προνόμια” και ότι θα επιδιώξει σχετικές ρυθμίσεις και στην αναθεώρηση του Συντάγματος.
Για το αίτημα του για εκλογές απάντησε: “Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα πάει, άρα δυστυχώς για τον ελληνικό λαό το θέμα είναι λήξαν. Εμείς μιλάμε για ανατροπή, γιατί δεν υπάρχει άλλο κόμμα με τόσο ξεκάθαρες θέσεις. Έχουμε γείωση με την κοινωνία, ο μόνος τρόπος για να την εκφράσουμε είναι να την αφουγκραστούμε. Θέλουμε να αλλάξουμε τον τόπο προς την πρόοδο, την αξιοκρατία την αλληλεγγύη. Βλέπω μία κοινωνία μουδιασμένη, μία κοινωνία χαμηλών προσδοκιών. Να μιλήσετε με τον κόσμο και να δείτε αν θέλει ανατροπή στην ζωή του”.
Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στον τραπεζικό τομέα λέγοντας ότι “χρειάζεται δημόσιος πυλώνας στον τραπεζικό τομέα. Οι τράπεζες που τις ανακεφαλαιοποίησε με τα χρήματα του ο ελληνικός λαός κερδοσκοπούν ενώ την ίδια ώρα υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά. Χρειάζεται δημόσιος βραχίονας για τον αγροτικό τομέα. Έχουμε θέμα ρευστότητας. Αυτοί που παριστάνουν τους ειδικούς για την ανάπτυξη δεν έχουν σχέση με την κοινωνία και το επιχειρείν”.
Για την κυβέρνηση που θα σχηματίσει είπε ότι σέβεται εκείνους που έχουν προσφέρει στο κόμμα και με το νομοθετικό τους έργο αλλά πρόσθεσε ότι “θέλω και ανθρώπους με ένσημα από την οικονομία, την κοινωνία, την αγορά, την επιστήμη”.
Αναφερόμενος στο δημόσιο τομέα και αν θα προχωρήσει σε άρση μονιμότητας είπε: “Αυτό δεν είναι το μείζον θέμα. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι το δημόσιο είναι υποστελεχωμένο. Ξέρετε ποιος πρέπει να αξιολογεί τους δημόσιους υπαλλήλους; Ο Έλληνας πολίτης”. Δεσμεύτηκε “θα επαναφέρω 13ο και 14ο μισθό”.
Σε ερώτηση για το αν θα πάει στην εκκλησία το Πάσχα -καθώς υπάρχουν αντιδράσεις των πιστών για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών-, απάντησε: “Θα πάω στην εκκλησία το Πάσχα. Η πίστη μου είναι προσωπικό ζήτημα. Επιτέλους να υπάρχουν διακριτοί ρόλοι Εκκλησίας και κράτους”.
Κλείνοντας την συνέντευξη ευχαρίστησε “από καρδιάς όλους τους συμπολίτες στα νησιά που επισκεφθήκαμε και μας υποδεχθήκανε θερμά. Θα ερχόμαστε τακτικά δεν θα σας ξεχάσουμε”.
thestival.gr
Φωτογραφία: Intime
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις