Μοιράσου το άρθρο

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι δηλώσεις Πόθεν Έσχες των 300 της Βουλής καθώς και των άλλων πολιτικών προσώπων, όπως οι ευρωβουλευτές, οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι, από την Επιτροπή του Κοινοβουλίου που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των ετήσιων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης.

Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που κατατέθηκαν στην Επιτροπή το 2021 και αφορούν την οικονομική χρήση του 2020, συνολικά ανέρχονται σε 1.068.

Οι δηλώσεις που αναρτώνται και στην ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων είναι ανέλεγκτες όπως τις κατέθεσαν οι υπόχρεοι.

Η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα ΜΜΕ επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων» βάση του νόμου 3213/2003.

Πόθεν Έσχες: Αυτή είναι η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Το συνολικό καθαρό εισόδημα του Πρωθυπουργού ανήλθε σε 36.069 ευρώ, ενώ είχε και 5.800 ευρώ από ακίνητα, 1.837 ευρώ από αγροτικές δραστηριότητες και άλλα 33.892 ευρώ εισοδήματα που εξαιρούνται από φόρο και εισφορά (συνολικά δηλ. 77.603,54 ευρώ). Η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι είχε καθαρό εισόδημα  9.244,10 ευρώ ενώ είχε και έσοδα 30.000 ευρώ από ακίνητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταθέσεις σε ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, ενώ η σύζυγός του έχει καταθέσεις σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μεταξύ άλλων η τελευταία έχει καταθέσεις ύψους 177.305,43 δολ. ΗΠΑ στη Societe Generale και 325.085,00 ευρώ σε ελβετική τράπεζα.

Επίσης διαθέτουν πολλά ακίνητα σε Αθήνα, Κρήτη και Κυκλάδες μεταξύ άλλων. Ο Πρωθυπουργός έχει δύο αυτοκίνητα και ένα φορτηγό ΙΧ και η σύζυγός του ένα επιβατικό, καθώς πούλησε ένα δεύτερο που διέθετε.

 

enikos.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις