Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters είναι ελεγχόμενη η Ανιές Μπουζέν υπουργός Υγείας στη Γαλλία, για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19, από τον Μάιο του 2017 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020.

Πρόκειται για μία από τις πρώτες υποθέσεις σε όλον τον κόσμο,  όπου ένας υψηλόβαθμος κρατικός αξιωματούχος θεωρείται υπόλογος για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την πανδημία.

Η υπόθεση ερευνάται από το ειδικό Δικαστήριο της Δημοκρατίας που εξετάζει τυχόν ποινικές ευθύνες των υπουργών. Στην καρδιά της έρευνας είναι τα ερωτήματα που έχουν τεθεί σε πολλές χώρες: ήταν η κυβέρνηση επαρκώς προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει την πανδημία; Και οι αλλεπάλληλες αλλαγές στην πολιτική της, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας, αντικατόπτριζαν την εξέλιξη των επιστημονικών δεδομένων ή ήταν ένδειξη πολιτικής ανεπάρκειας;

 

 

Στην Ελλάδα όμως που η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προνόησε, αφού διέβλεπε την τραγωδία που ερχόταν από την ανικανότητά της, ψήφισε νόμο για ακαταδίωκτο όσων, εμπλέκονται στη διαχείριση της πανδημίας.

«Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπών. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση ή εξύβριση».

 

Γατάκια Γάλλοι! Για ακόμη μια φορά η Ελλάδα… εξάγει «τεχνογνωσία».

Και ο λαός που ΠΑΝΤΑ φταίει, μένει με την ατομική ευθύνη και την απορία… Γιατί συμβαίνουν αυτά στη χώρα μας;