⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.

➕ Προσθήκη στη Google

Το εν λόγω κέντρο θα είναι το μοναδικό εκτός των ΗΠΑ – «Τρεις ακόμη χώρες διεκδικούσαν την ευρωπαϊκή έδρα αυτής της επένδυσης: Η Γερμανία, οι Κάτω Χώρες και η Νορβηγία, η επιτυχία δεν ήταν δεδομένη», έγραψε η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας

Κέντρο συντήρησης της εταιρείας Lockheed Martin που κατασκευάζει τους πυραύλους αναχαίτισης Patriot θα δημιουργηθεί στην Πολωνία, δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Μαγκνταλένα Σομπκόβιακ- Τσαρνέτσκα.

Οι πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή έχουν εξαντλήσει τα αποθέματα των αντιαεροπορικών πυραύλων αναχαίτισης και προκαλέσει καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα οι χώρες να αναζητούν δυνατότητες συντήρησης και παραγωγής σε σημεία που είναι πλησίον σ αυτές.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε την είδηση με βίντεο στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα Χ.

Το εν λόγω κέντρο θα είναι το μοναδικό εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε η Σομπκόβιακ- Τσαρνέτσκα

«Τέσσερις χώρες διεκδικούσαν την ευρωπαϊκή έδρα αυτής της επένδυσης: εκτός από την Πολωνία, η Γερμανία, οι Κάτω Χώρες και η Νορβηγία… Αυτή η επιτυχία δεν ήταν δεδομένη», έγραψε η Σομπκόβιακ- Τσαρνέτσκα στο X.

Η ίδια είπε αργότερα στους δημοσιογράφους ότι η αξία της επένδυσης ανέρχεται στο ένα δισεκατομμύριο ζλότι , (στα 253,41 εκατομμύρια δολάρια) και θα χρειασθούν περίπου 12 μήνες για να τεθεί το κέντρο σε λειτουργία.

Η δημιουργία του κέντρου στην Ευρώπη θα κάνει ταχύτερη τη συντήρηση των πυραύλων απ’ ότι στο παρελθόν, όταν οι πύραυλοι έπρεπε να σταλούν στις Ηνωμένες Πολιτείες

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις