«Τελειωμένο» έχουν τον Μητσοτάκη και τα συμφέροντα. Γιατί κάποιοι θέλουν να προλάβουν το ενδεχόμενο επανόδου Τσίπρα στην εξουσία!

Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει το μείζον σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, το οποίο λειτουργεί ως επιταχυντής πολιτικών εξελίξεων ίσως και σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Η πολιτική ζωή της χώρας μοιάζει πλέον με κινούμενη άμμο –και μάλιστα πριν το δύσκολο χειμώνα με τις σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αίφνης, από «παράγων σταθερότητας» όπως πλασαριζόταν ο ίδιος και όπως τον θεωρούσαν κυρίαρχα οικονομικά συμφέροντα, μετατρέπεται σε βασικό παράγοντα αστάθειας για τη χώρα. Το τέλος της όποιας ελπίδας της …προ αποκαλύψεων περιόδου, να πιεστεί ο Ανδρουλάκης να σχηματίσει κυβέρνηση με τον νυν πρωθυπουργό αφήνει πλέον τη ΝΔ χωρίς την προοπτική συμμαχιών στο δημοκρατικό χώρο. Το ΠΑΣΟΚ έχει πλέον περάσει στην άλλη όχθη του Ρουβίκωνα, ενώ και οι «Κυριακίστας», χωρίς προοπτική εξουσίας, αρχίζουν να επανεξετάζουν τη στάση τους! Η ηχηρή παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου δείχνει πως το λεγόμενο «κέντρο» δεν μπορεί να ταυτιστεί με παρακρατικές μεθόδους και λογικά, η πλειοψηφία του, θα πάψει να στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή το κυβερνόν κόμμα μοιάζει με καζάνι που βράζει, καθώς κορυφαία στελέχη του νοιώθουν τον κίνδυνο στιγματισμού της παράταξης για δεύτερη φορά με το θέμα των παρακολουθήσεων (την πρώτη φορά, μετά την περίοδο Κωνσταντίνου Μητσοτάκη 1990-1993, έκανε έντεκα χρόνια να ξαναδεί εξουσία!), ετοιμάζονται να παρέμβουν. Ιδίως στην περίπτωση που προκύψουν νέες αποκαλύψεις, καθώς όλοι θεωρούν βέβαιο πως παρακολουθούνταν και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη, πιθανόν και επιχειρηματίες!

Το βέβαιον είναι πως όλοι οι παράγοντες εντός και εκτός πολιτικής συμφωνούν πως «ο Μητσοτάκης τελείωσε» και πως «δεν υπάρχει πλέον καμία πιθανότητες δεύτερης πρωθυπουργικής θητείας» για αυτόν!

Όσοι επιδιώκουν να εμποδίσουν την επάνοδο του Αλέξη Τσίπρα στην πρωθυπουργία, πράγμα πλέον που επανέρχεται με αρκετές πιθανότητες στην πολιτική ζωή της χώρας, απεργάζονται διάφορα σενάρια. Μεταξύ αυτών:

Πρώτον, αλλαγή πρωθυπουργού εν κινήσει, ώστε η ΝΔ να πάει στις εκλογές με άλλον αρχηγό! Στο μέγαρο Μαξίμου ,πχ, κάνουν λόγο για επιχειρηματία που κινητοποιείται ήδη υπέρ του πρώτου με διαφορά «δελφίνου» σήμερα στη Νέα Δημοκρατία!

Δεύτερον, αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ μετά τις κάλπες, ώστε ο νέος αρχηγός να παραλάβει το κόμμα κάνοντας μια νέα αρχή. Κάτι που έχουν λόγο να επιδιώκουν και οι υποψήφιοι για την αρχηγία, ώστε να χρεωθεί ο Μητσοτάκης την ήττα και το κόμμα που θα αναλάβει την κυβέρνηση τη φθορά από την οικονομική κατάσταση.

Τρίτον, επιλογή τρίτου προσώπου για την πρωθυπουργία μετά τις εκλογές. Πρόσωπο εκτός των αρχηγών των δυο μεγάλων κομμάτων, γεγονός που –εκτιμάται- ότι θα οδηγήσει σε ανασύνθεση της πολιτικής ζωής της χώρας, με αλλαγές ή και διασπάσεις στα υπάρχοντα κόμματα.

Ανεξαρτήτως των πιθανοτήτων που έχουν τα παραπάνω σενάρια (ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι είναι σκληρός παίκτης και δεν θα αφήσει εύκολα να πάει … «σαν το σκυλί στο αμπέλι», που λέει και η παροιμία) το βέβαιον είναι πως στο παρασκήνιο η συζήτηση για την επόμενη μέρα έχει πλέον ανοίξει για τα καλά!

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις