Είναι και επίτιμη πρόεδρος στο κόμμα που ελέγχει το προξενείο

Όλο και πιο κοντά στις διεκδικήσεις της φαίνεται να έρχεται η Άγκυρα που, όπως φαίνεται, πήρε ότι ήθελε στο Αιγαίο -ελέω Κυριάκου- και τώρα βάζει επίμονα στο στόχαστρό της την Θράκη.

Φυσικά η Θράκη ποτέ δεν βγήκε από τους τουρκικούς σχεδιασμούς, όπως αποδεικνύει και η μόνιμη εμπλοκή του τουρκικού προξενείου.

Τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί τελετή για τον Σαδίκ Αχμέτ, στον τάφο του στην Κομοτηνή. Ο Σαδίκ ίδρυσε το πρώτο τουρκοκίνητο κόμμα στην ελληνική επικράτεια και προωθούσε την τουρκική προπαγάνδα, γι’ αυτό και μετά τον θάνατό του σε τροχαίο, στην Τουρκία τον έχουν αναγάγει σε ήρωα.

Σήμερα λοιπόν ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν υποδέχτηκε τη χήρα του Σαδίκ, Ισίκ, και τον γιο του και μάλιστα σε σχετική ανάρτηση γίνεται αναφορά ότι η Ισίκ είναι επίτιμη πρόεδρος του περιβόητου κόμματος DEB που εξακολουθεί να δραστηριοποιείται στη Θράκη.

Φυσικά η ελληνική κυβέρνηση όλα αυτά τα βλέπει ως… αλλαγή στο κλίμα των σχέσεων Ελλάδας και Τουρκίας!

T.C. Dışişleri Bakanlığı
@TC_Disisleri
Bakanımız @HakanFidan, Batı Trakya Türklerinin merhum lideri Dr. Sadık Ahmet’in eşi ve Dostluk Eşitlik Barış Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet ile ailesini İstanbul’da kabul etti.

Εικόνα

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις