Η Αστυνομία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση

Αρκετά «παρατράγουδα» είχαμε στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Πρωτεύουσα

Στις 17.30 το απόγευμα, μετά από κάλεσμα σε ιστοσελίδα για συγκέντρωση, με κεντρικό σύνθημα “κοινωνική αντεπίθεση, ταξική αλληλεγγύη ενάντια στη θανατοπολιτική κράτους, κεφαλαίου και φασιστών”, 100 περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών

Κατά τη διάρκεια της συνάθροισης, μέρος των συγκεντρωμένων επιτέθηκε και τραυμάτισε τρεις διερχόμενους πολίτες, από την οδό Πανεπιστημίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα για τον απεγκλωβισμό και την διάσωση των τραυματισμένων πολιτών, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί από τους συγκεντρωμένους στο σημείο, και απώθησαν τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι κατευθύνθηκαν και διαλύθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων. Οι τραυματίες διακομίσθηκαν σε Νοσοκομεία, πραγματοποιήθηκαν επτά προσαγωγές, ενώ τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός.

Στις 18.00 το απόγευμα, μετά από κάλεσμα μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης διαφόρων Οργανώσεων, Συλλόγων και Σωματείων για συγκέντρωση, με κεντρικό σύνθημα ” όλοι στον αγώνα για ελευθερία και αξιοπρέπεια- όχι στα δικτατορικά μέτρα της κυβέρνησης-ενάντια στο διαχωρισμό των πολιτών”, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση 3.500 περίπου ατόμων στο χώρο της Πλατείας Συντάγματος.

Οι συγκεντρωμένοι αγνόησαν τις εκκλήσεις-προειδοποιήσεις του Επικεφαλής των Αστυνομικών Δυνάμεων να αποχωρήσουν από το οδόστρωμα της Λεωφόρου Αμαλίας που είχαν καταλάβει, προκειμένου να διεξαχθεί ανεμπόδιστα η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί, ενώ ταυτόχρονα τμήμα των συγκεντρωμένων άρχισε να πετά πέτρες και μπουκάλια κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ακριβώς μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην απώθηση των συγκεντρωμένων, με ρίψεις νερού και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων. Ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων αποχώρησε μέσω διαφόρων κατευθύνσεων αλλά στην οδό Μητροπόλεως ομάδα ατόμων προερχόμενη από τους συγκεντρωμένου επιτέθηκε και τραυμάτισε γυναίκα.

Μικροομάδες παρέμειναν στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος, βάζοντας φωτιά σε δύο κάδους απορριμμάτων και εκτοξεύοντας αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών αλλά μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν επίσης.
Από τα επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος πραγματοποιήθηκε μία προσαγωγή.