Μοιράσου το άρθρο

Με αιχμή την οικονομία, τα εργασιακά, την παιδεία και το ΕΣΥ, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας ξεδίπλωσαν μια σειρά από προγραμματικές δεσμεύσεις που δίνουν και το πλαίσιο των διακυβευμάτων των επόμενων εκλογών. Το NEWS 24/7 επιχειρεί μια συγκριτική αποκωδικοποίηση όσων ακούστηκαν από το βήμα της 85ης ΔΕΘ.

Η οικονομία, η ενέργεια, η ακρίβεια, ο κατώτατος μισθός, η φορολογία, το brain dran και η είσοδος των νέων στην αγορά εεργασίας, η εισαγωγή των νέων στα πανεπιστήμια, οι εργασιακές σχέσεις, η λειτουργία του κράτους και οι εξελίξεις στο ΕΣΥ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της ομιλίας του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα στην 85 ΔΕΘ.

Σε περίπου ανάλογους άξονες κινήθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταθέτοντας μια εβδομάδα πριν μια σειρά από 24 μέτρα οικονομικής και όχι μόνο πολιτικής.

Εμφανής είναι η διαφορετική φιλοσοφία και ο στόχος κάθε ενός. Διαφορετικά εκλογικά κοινά και βέβαια κοινωνικές αναφορές οδηγούν σε διαφορετική φιλοσοφία προγραμμάτων. Ο μεν Πρωθυπουργός εστιάζει σε μείωσεις φόρων σε επιχειρήσεις και ο μεν Αρχηγός της Αξιμωατικής Αντιπολίτευσης στοχεύει στην προώθηση μέτρων πιο αυστηρής ρύθμισης της αγοράς εργασίας και μείωσης φόρων για τα πιο ευπαθή κοινωνικά στρώματα.

Πιο συγκεκριμένα οι δυο πολιτικοί αρχηγοί πρότειναν τα παρακάτω σε σχέση με την οικονομία, μεταξύ άλλων για παιδεία, ΕΣΥ, τάξη – ασφάλεια και κράτος,  δίνοντας ο καθένας το πολιτικό του στίγμα.

Γιώργος Αλεξάκης

news247.gr

photo;protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις