Έριξε τις ευθύνες στην Πυροσβεστική και στην Hellenic Train
Συνέντευξη στον κεντρικό δελτίο του Alpha δίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από τις ηχηρές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα για το έγκλημα των Τεμπών, μετά από την λαϊκή κατακραυγή για απόδοση ευθυνών, την ώρα που νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με την τραγωδία και τον θάνατο των επιβατών από την φωτιά που ξέσπασε μετά τη σύγκρουση.
Με τον Αντώνη Σρόιτερ να «στριμώχνει» τον πρωθυπουργό με ευθείες ερωτήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τρομοκρατημένος επιχείρησε να μετριάσει τις σφοδρές αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης που ασκεί πιέσεις για την υπόθεση που καθυστερεί σκανδαλωδώς.
«Η ελληνική κοινωνία βιώνει τα Τέμπη ως συλλογική πληγή, συλλογικό πένθος. Πολίτες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια ήθελαν να μάθουν την αλήθεια, να αποδοθεί δικαιοσύνη και να εξασφαλιστεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξαναγίνει», ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι οι πολίτες που βρέθηκαν σε όλα τα σημεία σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και νομίζω ότι σε αυτές τις διαδηλώσεις συγκεντρώθηκαν και πολίτες που στηρίζουν και τη δική μας παράταξη. Νομίζω ότι ζητούσαν τρία πράγματα. Να μάθουμε την αλήθεια. Ακριβώς τι έχει συμβεί. Να αποδοθεί δικαιοσύνη. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι και τρίτον να εξασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός.
Με υποκριτικό ύφος ο πρωθυπουργός υποστήριξε: «Πρώτος μετά τους γονείς εγώ θέλω να μάθω την αλήθεια».
Για τις δηλώσεις του λίγες μέρες μετά από την σύγκρουση ότι η εμπορική αμαξοστοιχία δεν μετέφερε παράνομα εύφλεκτα υλικά ισχυρίστηκε: «Είχε πει ότι αυτή η αμαξοστοιχία δεν μετέφερε τίποτα ύποπτο. Αυτά ξέραμε αυτά είπαμε».
Φυσικά δεν ανέλαβε καμία ευθύνη αλλά πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα: «Δεν έκανα λάθος μετέφερα τις πληροφορίες που είχα. Εκείνη τη στιγμή οι πληροφορίες που είχαμε ήταν αυτές. Εγώ έχω εδώ πέρα το πόρισμα της πυροσβεστικής. Το πρώτο πόρισμα της πυροσβεστικής. Έχω εδώ πέρα όμως κυρίως την απάντηση της Hellenic Train. Aν αποδειχθεί τελικά ότι αυτή η αμαξοστοιχία… Η Hellenic Train που έχει την ευθύνη οφείλει να λογοδοτήσει και ποινικά και πολιτικά. Διότι η Hellenic Train ήταν που διαβεβαίωνε το ελληνικό κοινοβούλιο. Άμα με ρωτάτε λοιπόν αν έχω μετανιώσει ή αν έκανα λάθος προφανώς με αυτά που γνωρίζω σήμερα δεν θα έλεγα τότε αυτό το οποίο είπα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Για το μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας υποστήριξε: «Αν πάρθηκαν κάποιες επιχειρησιακές αποφάσεις, δεν τις γνωρίζω και δεν οφείλω να τις γνωρίζω. Αλλά είμαι σίγουρος πως σκοπός δεν ήταν η συγκάλυψη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσβολή για έναν πρωθυπουργό και έναν πατέρα να λέγεται ότι εκείνη τη στιγμή σκεφτόμουν κάτι τέτοιο».
«Είναι ψέμα ότι είμαι ενορχηστρωτής της συγκάλυψης» υποστήριξε και δήλωσε ότι θα συνεχίσει να το «αποκρούει».
Για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα απάντησε: «Αν κάτι έγινε λάθος και ο εφέτης ανακριτής και ο εισαγγελέας κρίνει ότι πρέπει να αποδώσει κατηγορίες θα το κάνει».
Όταν δε ρωτήθηκε για τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή, ο οποίος βρέθηκε ξανά στην εξουσία, απάντησε: «Δεν παίζει ρόλο ότι είναι βουλευτής».
Με κυνικό τρόπο απάντησε για την προανακριτική – παρωδία στη Βουλή λέγοντας: «Δεν πιστεύω ότι ήταν η καλύτερη στιγμή της Βουλής».
Όταν ρωτήθηκε για την παραίτηση του πρωθυπουργού της Σερβίας με αφορμή τις διαδηλώσεις στη χώρα για την σιδηροδρομική τραγωδία τον περασμένο Νοέμβριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι… ο Βούτσεβιτς δεν είχε τόσες αρμοδιότητες όσες έχει ο ίδιος και δήλωσε με άκρως προκλητικό τρόπο ότι στην περίπτωσή του, ανέλαβε τις ευθύνες του για την τραγωδία!
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






















































