Συνταγή: Αρακάς κοκκινιστός

Μια συνταγή παραδοσιακή και πεντανόστιμη.

Δεν λέμε, ωραίο το κρέας. Αλλά που και που χρειάζεται λίγη αποτοξίνωση και η συνταγή που ακολουθεί είναι ταμάμ για αυτό. Αρακάς κοκκινιστός, ένα παραδοσιακό πιάτο και πεντανόστιμο, που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδέσει με το φθινόπωρο – χειμώνα και φυσικά τα Κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια.

Μια συνταγή που θέλει περίπου 90 λεπτά για να ετοιμαστεί και δεν είναι καθόλου μπελαλίδικη. Λίγα και απλά βήματα χρειάζονται.

 

Τα υλικά

2 κ.σ. ηλιέλαιο ή οποιοδήποτε φυτικό λάδι
1 κ.γ. σπόρους κύμινου
1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
3 μεσαίες πατάτες (περίπου 650γρ), καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια 2,5 εκ.
300 γρ. κατεψυγμένο αρακά

Η διαδικασία

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε τους σπόρους κύμινου. Μόλις αρχίσουν να σιγοψήνονται, προσθέτετε το κρεμμύδι και το μαγειρεύετε για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας τακτικά.

Προσθέτετε το σκόρδο και μαγειρεύετε για ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτετε τις ντομάτες με 200ml νερό και αφήνετε να πάρει βράση. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί ο όγκος του υγρού, ανακατεύοντας τακτικά.

Προσθέτετε το αλάτι, τα μπαχαρικά, τις πατάτες και 300ml βραστό νερό. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή-μέτρια φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες αλλά να μην διαλύονται, ανακατεύοντας τακτικά.

Προσθέτετε τον αρακά με λίγο επιπλέον νερό αν χρειάζεται, σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 5 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό με πίτες ή ρύζι. Μια κουταλιά γιαούρτι φυσικό προσθέτει επίσης ωραία γεύση.

Κεντρική φωτογραφία: The Sweet Iso 
Πηγή: Vita

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like