ΣΥΡΙΖΑ για το Turkaegean: «Το ήξερε από πέρσι η κυβέρνηση»!

10
Μοιράσου το άρθρο

Τι αναφέρει ο Γ.Κατρούγκαλος

Σάλο έχει προκαλέσει η αδιανόητη απόφαση, που είναι υπέρ της Τουρκίας και κατά της Ελλάδας, την οποίαν έχει λάβει η Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO).

Συγκεκριμένα, έκανε αποδεκτή -δίχως την παραμικρή ένσταση- το αίτημα της γείτονος να οικειοποιηθεί έμμεσα τη θάλασσα του Αιγαίου (και) διά μέσου διαφημιστικής καμπάνιας, πατεντάροντας το «Turkaegean», που σημαίνει «τουρκικό Αιγαίο», για τουριστικούς σκοπούς.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Στις 7 Σεπτεμβρίου η αίτηση δημοσιεύτηκε και η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορούσε να καταθέσει αίτηση ανακοπής εις βάρος της τουρκικής αίτησης εντός τριμήνου. Ουδέποτε το έπραξε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι δεν πρόκειται για αναγνώριση του συγκεκριμένου εμπορικού σήματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είναι απλά απόφαση μιας επιτροπής της με έδρα την Ισπανία, η οποία «δεν παράγει πολιτικά ζητήματα». Ωστόσο δεν πρόκειται απλά για ένα ιδιωτικό γραφείο στην Ισπανία αλλά για μια υπηρεσία της ΕΕ.

Όπως σχολιάζει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, «ο υπουργός Τουρισμού δηλώνει ότι “η κυβέρνηση κινείται νομικά ενάντια στον όρο turkeagean”». Σήμερα; Μα, το ξέρουν από πέρσι! Είναι δυνατόν να κινητοποιούνται κατόπιν εορτής; Σε όλα πια τα θέματα ο αυτοματισμός του “πιστού και δεδομένου”;».

 

«Turkaegean» ως και το καλοκαίρι του 2031! – Τρίβει τα χέρια της η Τουρκία

Έγγραφο, λοιπόν, που αναρτήθηκε στην EUTM, αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων, δείχνει ότι ο όρος έχει γίνει δεκτός, ήδη από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021, με ημερομηνία λήξης την 16 Ιουλίου του 2031.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έκανε τίποτε όταν μπορούσε, όταν της δόθηκε η τρίμηνη προθεσμία, το σήμα «Turkaegean» κατοχυρώθηκε από την Τουρκία, και τώρα, έναν ολόκληρο χρόνο μετρά, τρέχει να υποβάλει ένσταση κατά της απόφασης.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like