«Αλητεία» φωνάζει οπαδός του Κασσελάκη

Τρολ στο Χ που στηρίζουν τα δύο στρατόπεδα τσακώνονται μετά την απόφαση της ΚΕ

syriza-trolx

Ο Τσίπρας στο στόχαστρο

Και…επώνυμα τρολαρίσματα

«Ντροπή, το τερματίσατε»

«Τελειώσατε πολιτικά»

Νέο βίντεο από τους καβγάδες μετά την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: «Ντροπή σας, μας ξεφτιλίσατε» – «Δεν ντρέπεσαι να μιλάς έτσι σε μένα»

«Ντροπή σου» φώναξαν υποστηρικτές του Κασσελάκη στον Σπίρτζη κατά την αναχώρησή του από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: Απέκλεισαν τον Κασσελάκη γιατί γνώριζαν ότι θα τους κέρδιζε

«Χωρίς εμάς δεν θα ήσασταν εσείς» φώναζαν υποστηρικτές του Κασσελάκη μετά την ΚΕ

Ανάρτηση Καρανίκα μετά την απόφαση της ΚΕ: «Αποκλεισμός ανθρώπου. Μπλόκαραν την δημοκρατία. Δεν είναι αριστερά»

karanikas-anartiso

Οι πρώτες δηλώσεις Φάμελλου μετά την απόφαση της ΚΕ

«Δεν υπήρξε ποτέ καμία διάθεση αποκλεισμού, η πρόταση η δική μου και της πλειοψηφίας της ΚΕ ήταν να πάμε στην βάση χωρίς τη μομφή και αποκλεισμό. Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να απολογείται για λανθασμένες επιλογές»

Το βίντεο με τις δηλώσεις του Χρήστου Σπίρτζη μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ

Σπίρτζης: Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη σημερινή απόφαση

Ερωτηθείς για το αν χρειαζόταν η απόλυτη πλειοψηφία του οργάνου, ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε «όχι, γιατί το πώς γίνεται η ψηφοφορία περιγράφεται στο καταστατικό του κόμματος».

Το συνέδριο δεν μπορεί να ακυρώσει την απόφαση γιατί η προθεσμία ανακοίνωσης των υποψηφιοτήτων είναι η 24η Οκτωβρίου και μετά την απόφαση που ελήφθη σήμερα δεν μπορεί να είναι υποψήφιος.

Η απόφαση είναι δικαίωση όσων δεν ανέχθηκαν συμπεριφορές θέσεις και αξίες που είναι έξω από τον κόσμο της Αριστεράς.

«Αλητεία, κάτω η χούντα της Αριστεράς» φώναζαν οι οπαδοί του Κασσελάκη

Βίντεο από τους καβγάδες έξω από το ξενοδοχείο που συνεδρίαζε η ΚΕ

Σπίρτζης: η σημερινή απόφαση της ΚΕ έσωσε την αξιοπρέπεια της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου

Μετά από περιπέτεια 11 μηνών ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στην πολιτική ζωή του τόπου, επαναφέρει την πολιτική της συντροφικότητας, την πορεία προς τα εμπρός και στο εσωτερικό του και στη χώρα, ήρθε η ώρα για ένα βαρύ πολιτικό συνέδριο, να μιλήσουμε για τα εθνικά θέματα, το κοινωνικό κράτος και να πάρουμε εκείνες τις πρωτοβουλίες συνεργασίας με τον υπόλοιπο προοδευτικό κόσμο για να δημιουργηθεί ένας πλειοψηφικός προοδευτικός πόλος. Νομίζω ότι η σημερινή απόφαση της ΚΕ έσωσε την αξιοπρέπεια της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου

Φωτογραφίες από την ένταση μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

6338764
6338772

«Ντροπή να έχει δικαιώμα ο Γκλέτσος και να μην έχει δικαιώμα ο πρόεδρος, είστε η ντροπή της Αριστεράς» φώναζαν οι υποστηρικτές του Κασσελάκη, «συνεδρίασε ανώτατο όργανο» απαντούσαν μέλη της ΚΕ.

Μετά τη λήξη της συνεδρίασης υποστηρικτές του Κασσελάκη καβγάδισαν λεκτικά με μέλη της ΚΕ

Στην ψηφοφορία παρόντα ήταν 152 μέλη της ΚΕ, 12 εκ των οποίων αρνήθηκαν να ψηφίσουν απόφαση με ονομαστική αναφορά στον Στέφανο Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται ότι η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων είναι προγραμματισμένη για τις 24 Οκτωβρίου και μετά τη σημερινή απόφαση αυτή ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να καταθέσει υποψηφιότητα

Κατά πληροφορίες η απόφαση έχει πολιτική καταδίκη συμπεριφορών με ονομαστική αναφορά στον πρώην πρόεδρο

Με 138 ψήφους πέρασε η απόφαση ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος πρόεδρος ο Κασσελάκης

Κατά πληροφορίες από την ψηφοφορία απείχαν τα μέλη της ΚΕ που ανήκουν στην ομάδα Πολάκη

Πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία ότι δεν μπορεί να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης

Ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις των μελών της ΚΕ

Σύμφωνε με κομματικές πηγές ανακοινώθηκε ότι «όλοκληρώθηκε ο κύκλος των ομιλιών/τοποθετήσεων και προχωράμε στην ανάγνωση της πολιτικής απόφασης όπως και στις αποφάσεις σχετικά με τις τροπολογίες επί του κειμένου»

Σημεία της παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

  • – Η μίνιμουμ πράξη αξιοπρέπειας είναι αυτό που καλούμαστε να ψηφίσουμε σήμερα.
  • – Είμαστε στο σημείο αυτό μετά από συγκεκριμένες συμπεριφορές, τοποθετήσεις σε πολιτικά θέματα, αλλά και ζητήματα ήθους και ύφους, που τέθηκαν με ευθύνη του πρώην προέδρου.
  • – Εμείς δεν κάναμε επιθετικές ενέργειες, αλλά αμυντικές ενέργειες όλο αυτό τον καιρό.
  • – Το κόμμα έδειξε όλους αυτούς τους μήνες πολύ μεγάλη ανοχή και υπομονή απέναντι στον πρώην πρόεδρο.
  • – Από την πλευρά μου έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου ήδη από τον Φεβρουάριο στο συνέδριο αλλά τότε η άποψη μου δεν ήταν πλειοψηφική. Σήμερα είναι.
  • – Οι κινήσεις μας είναι αντίδραση στη δράση. Λέμε ένα «Ως εδώ!».
  • – Ποιοι μιλούν για τη δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ; Εκείνοι που όταν είχαν την πλειοψηφία δεν ανέχονταν καμιά διαφορετική άποψη κι έφτιαχναν εσωτερικούς εχθρούς και υπονομευτές;
  • – Σήμερα είναι μια καθοριστική στιγμή για να διασώσουμε το κόμμα μας και την ιστορία μας.

H Όλγα Γεροβασίλη ανήρτησε φωτογραφίες μέσα από τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

151 οι συμμετέχοντες στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – μαζί με την Τζάκρη – σύμφωνα με τον επικεφαλής του προεδρείου της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρη Μπίρμπα

Το έγγραφο παραίτησης της Γιώτας Πούλου από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ (πατήστε επάνω για μεγέθυνση)

eggrafo_poulou

Σημεία της ομιλίας του Σωκράτη Φάμελλου

– Το πρώτο που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι έπρεπε να είναι όλοι και όλες εδώ. Και ότι είναι αντικομματική στάση κάποιος/κάποια μέλος της ΚΕ να είναι εδώ και να λέει ότι δεν είναι… Και μαλιστα να το δηλώνει και στις κάμερες! Είναι αντικομματική σταση και το λέω ξεκάθαρα.

– Σήμερα ζήσαμε μία υπονόμευση των Οργάνων του κόμματος από μέλη και της Πολιτικής Γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της ΚΕ. Και η υπονόμευση δηλώθηκε στις κάμερες, αρνούμενα τα στελέχη αυτά τον ρόλο που τους έδωσαν τα μέλη του κόμματος ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

– Επιβεβαιώνονται έτσι τελικά και τα SMS για την αντισυγκέντρωση αλλά και για τη διαμαρτυρία έξω από την Κεντρική Επιτροπή. Και διαψεύδεται η υποκριτική ανάρτηση του προηγουμενου προέδρου ότι δήθεν όλα αυτά δεν ήταν συντονισμένα, διότι δηλώθηκαν στις κάμερες πριν αρχίσει η συνεδρίαση.

– Δυστυχώς λοιπόν για μία προσωπική επιδίωξη και όχι για το κομματικό και το κοινωνικό συμφέρον, θίγεται η ιστορία και η λειτουργία του κόμματος.

– Είναι ξεκάθαρη η ανάγκη για αλλαγή σελίδας. Και η σημερινή μέρα αυτό επιβεβαιώνει. Και αυτό θα γίνει όταν αρχίσουν πάλι οι Οργανώσεις μας να δουλεύουν και όχι να κλείνουν γραφεία…

– Παράλληλα με αυτή τη δηλωμένη απόφαση μας να ξαναχτίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα παράλληλο σχέδιο υπονόμευσης του ΣΥΡΙΖΑ, άρα ένα σχέδιο υπονόμευσης των συμφερόντων της κοινωνίας.

– Υπήρχαν σοβαρά λάθη που οδήγησαν στην συρρίκνωση και την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ. Η περίοδος πριν και κοντά στο Συνέδριο χαρακτηρίστηκε από πολιτικά λάθη. Η πλειοψηφική απόφαση του Συνεδρίου για να διορθώσουμε τα λαθη απαξιώθηκε και μπήκε στο ψυγείο. Δεν εφαρμόστηκε ούτε το πολιτικό σχέδιο, ούτε το οργανωτικό σχέδιο του Συνεδρίου. Ξεκάθαρα. Η δημιουργία εσωτερικών εχθρών κορυφώθηκε μετά το Συνέδριο. Στους διαδρόμους διάφοροι παρατρεχάμενοι γύρω από το γραφείο του προηγούμενου προέδρου δημιουργούσαν εχθρούς. Κατηγορίες «λευκής απεργίας» απευθυνόταν σε στελέχη που γύριζαν 20 και 30 πόλεις την προεκλογική περίοδο.

– Ο πολλαπλασιασμός αντιθέσεων εντάθηκε και απο δημόσιες τοποθετήσεις επειδή δεν συνεδρίαζαν τα Όργανα. Όλα είναι συμπτώματα και αποτελέσματα της κρίσης. Και τελικά το έργο των συντρόφων μελών στις ευρωεκλογές πήγε χαμένο από λανθασμένες επιλογές. Γιατί το κόμμα δεν ειχε πολιτικό σχεδιασμό και δημοκρατική λειτουργία. Το αρνήθηκε η ηγεσία. Οι λανθασμένες επιλογές γίνονταν χωρίς σχέδιο και εκτός Οργάνων.

– Το βασικό πρόβλημα εκείνης της περιόδου, η αλλαγή του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας έγινε χωρίς απόφαση οργάνων, αντικαταστατικά. Η συζήτηση για τον Πολάκη και το μέσα – έξω έγινε χωρίς απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας. Η συζήτηση για την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου έγινε χωρίς τη συζήτηση στα Όργανα που θα μπορούσε να ‘χει λύσει το πρόβλημα. Όπως και το θέμα της Αθήνας Λινού. Όλα αυτά συνηγορούν ότι το πρόβλημα δεν ήταν τα πρόσωπα, το πρόβλημα ήταν οι πολιτικές που εφαρμόζονταν από την προηγούμενη ηγεσία γιατί γιατί πολύ απλά ήθελε ένα άλλο κόμμα.

– Οφείλω λοιπόν να θέσω ξεκάθαρα ότι το σχέδιο του αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου δυστυχώς εκφράζεται με λειτουργίες και συντρόφων και συντροφισσών. Αρχίζει μία σπέκουλα για το έργο της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, το οποίο το βλέπαμε μόνο να εκπέμπεται από το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Κυριαρχεί στην εσωκομματικη αντίθεση μια πρακτική να κερδίσουμε οτιδήποτε, φθείροντας τους πάντες. Αυτό δεν είναι πολιτική, αυτό δεν είναι αριστερά και σίγουρα δεν είναι δημοκρατική πολιτική.

– Επιχειρήθηκε να γίνει μία συνάντηση -ας την πω- υποψηφίων πρόεδρων. Η δική μου η δήλωση πολύ πριν προηγηθεί οποιαδήποτε άλλη δήλωση, μετα την πρόσκληση του Παύλου Πολάκη, ήταν ότι δέχομαι η συνάντηση αυτή να γίνει με τη συνεννόηση των οργάνων. Θέλω να ξεκαθαρίσω γιατί υπάρχει μία παρανόηση, ότι από την πλευρά μου ρώτησα και τη Ράνια Σβίγκου και τον Νίκο Παππά αν υπήρχε συνεννόηση και η έγκριση των Οργάνων της Πολιτικής Γραμματείας και του Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Και είχα επικοινωνία και με τον Νίκο Φαραντούρη στη συνέχεια και με τον Απόστολο Γκλέτσο. Και ενημερώθηκα ότι από πουθενά δεν υπήρχε έγκριση και συμφωνία, άρα δεν υπήρχε συνεννόηση. Δεν υπήρξε λοιπόν καμία ναρκοθέτηση αυτής της συνάντησης. Μόνο που αυτή η συνάντηση ναρκοθετούσε τα Όργανα.

Όπως σημειώνουν πηγές από την πλευρά Κασσελάκη, η Θεοδωρα Τζάκρη πριν την ομιλία της παρέδωσε στη Γραμματέα του κόμματος, Ρανια Σβίγγου, εξουσιοδότηση από τον Στέφανο Κασσελάκη για την κατάθεση της υποψηφιότητας του αλλά και χειρόγραφα τις 87 υπογραφές

Μπουλέκος σε Τζάκρη: «Πρέπει να έχουν τουλάχιστον θράσος αυτοί που μιλούν για κουκουλοφόρους»

Απευθυνόμενος στη Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία μίλησε για τον Μανώλη Γλέζο, ο Γιάννης Μπουλέκος, κεντρικό στέλεχος των «87» και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, τόνισε «πρέπει να έχουν τουλάχιστον θράσος αυτοί που μιλούν για κουκουλοφόρους», συμπληρώνοντας πως «ο Μανώλης Γλέζος τιμούσε τα λάβαρα της Αριστεράς και διώχθηκε για τις ιδέες του από του κουκουλοφόρους».

«Δεν μπορεί να έχει θέση ευθύνης όπως την θέση του Γραμματέα της ΚΟ ένας άνθρωπος που υπονομεύει το ίδιο το κόμμα» ανέφερε ακόμη ο κ. Μπουλέκος και συνέχισε, λέγοντας πως «ρώτησα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής αν θα δεχόμασταν ένα απλό μέλος αν είχε πετάξει τους τόνους λάσπη που έχει πετάξει στο κόμμα ο Στέφανος Κασσελάκης». «Κατάγγειλα τον Στέφανο Κασσελάκη για σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησα από την επιτροπή δεοντολογίας να επιληφθεί για τα μέλη της ΚΕ που υπονόμευσαν την Συλλογική Λειτουργία του Κόμματος», όπως είπε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα αλλάζει σελίδα προχωρά μπροστά ανακόπτει τα σχέδια συρρίκνωσης και απαξίωσης. Τα κεφάλια ψιλά σύντροφοι τα λάβαρα της Αριστεράς σηκωμένα πιο πολλά από ποτέ», κατέληξε.

Παραιτήθηκε από μέλος της ΚΕ η Γιώτα Πούλου, η οποία είναι υποστηρικτής του Κασσελάκη

Κατά πληροφορίες η κυρία Πούλου είπε ότι έχει και αλλά αξιώματα από τα οποία θα παραιτηθεί. Ππροτίθεται επίσης να παραιτηθεί από ρόλους στην ΚΟ, δηλαδή τη θέση τομεάρχη, και θα παραμείνει απλή βουλευτής

Με αιχμές για όσους άλλαξαν στρατόπεδα η Θεοδώρα Τζάκρη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι που θα ρυθμίσουν τον ρου της ιστορίας; Σε αυτή την περίπτωση οφείλουμε να καταθέσουμε το θαυμασμό μας για το σθένος προσώπων – ήπιων κατά τα άλλα- σαν την Ράνια, μειλίχιων σαν την Μαριλίζα, η οποία όπως και ο χαμογελαστός Νίκος Παππάς ζήτησαν ρητή δήλωση για την απόσυρση του εξωδίκου από τον Στέφανο Κασσελάκη! Όπερ και εγένετο. Τώρα πιστεύω Νίκο μου την Δευτέρα, όπως με διαβεβαίωσες αν έπαιρνε πίσω το εξώδικο, να προεδρεύσεις σε αυτή την σύσκεψη με όλους τους υποψηφίους προέδρους, μεταξύ των οποίων και του Στέφανου Κασσελάκη, για να τεθούν κοινά αποδεκτοί κανόνες για τις εσωκομματικές εκλογές. Και να μην χρειαστεί να την ακυρώσεις και πάλι αν έρθει ο Κασσελάκης» ανέφερε στην ομιλία της η Θεοδώρα Τζάκρη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την ομιλία της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ψηφοφορίες στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσουν στις 7 το απόγευμα

Σύμφωνα με πηγές της πλειοψηφίας, στη συνεδρίαση της ΚΕ μετέχουν 151 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Σωκράτης Φάμελλος

ke_syriza_01

Όλγα Γεροβασίλη

ke_syriza_03

Θεοδώρα Τζάκρη και Θανάσης Οικονόμου διαβουλεύονται έξω από την αίθουσα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

ke_syriza_02

ke_syriza_04

Θεοχαρόπουλος: Όχι στην υποψηφιότητα Κασσελάκη

«Τα συλλογικά μας όργανα δέχθηκαν εξώδικο και απειλή με εισαγγελικές αρχές από τον πρώην πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη. Για να πει ότι το παίρνει πίσω αλλά καλώς το έκανε!» ανέφερε, κατά πληροφορίες, κατά την τοποθέτηση του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Ταυτόχρονα έχει μιλήσει για εκτροπή, κουκούλες και διαπλοκή στον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν δέχεται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων λέγοντας ότι είναι πρόεδρος πάρα την μομφή με την οποία έγινε έκπτωτος» ανέφερε επιπλέον ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Και ρωτάω αν έρθει ο οποιοσδήποτε σήμερα και ζητήσει να είναι υποψήφιος κατηγορώντας το κόμμα για διαπλοκή, εκτροπές, κουκούλες, στέλνοντας εξώδικα, απειλώντας το κόμμα για εισαγγελικές αρχές και μετά το έπαιρνε πίσω λέγοντας ότι καλώς το έκανε, και υπέγραφε ως πρόεδρος ενώ δεν ήταν, θα δεχόμασταν την υποψηφιότητα του. Η απάντηση είναι προφανώς όχι», πρόσθεσε.

«Αυτό που συνέβη επίσης σήμερα με το να παλεύουν οι υποστηρικτές του Κασσελάκη τεχνητά να μην υπάρχει απαρτία και να μην γράφονται ενώ βρίσκονται στον χώρο λέγεται υπομόμευση των δημοκρατικών λειτουργιών του κόμματος. Επειδή δεν έχουν πλειοψηφία προχώρησαν σε αυτές τις αδιανόητες ενέργειες. Δεν τους πέρασε, απέτυχαν και σε αυτό» συνέχισε ο κ. Θεοχαρόπουλος, για να προσθέσει ότι «τις προηγούμενες μέρες δε είδαμε sms για κινητοποιήσεις έξω από Κ.Ε. μέχρι και τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη να καλεί κόσμο να μαζευτεί έξω από την αίθουσα Συνεδρίου όταν αυτό θα διεξαχθεί. Λες και οι Κ.Ε. και τα συνέδρια είναι αρένες μάχης. Είμαι βέβαιος ότι σε όλους θυμίζουν κάτι αυτά».

«Όλες αυτές οι πρακτικές δεν έχουν σχέση με την Αριστερά και τον δημοκρατικό χώρο. Για αυτό ο κατήφορος πρέπει να σταματήσει εδώ», κατέληξε.

Αποκλεισμό υποψηφιότητας Κασσελάκη ζήτησε ο Γιάννης Μουζάλας

Τρείς νέους λόγους για νέα παραπομπή Κασσελάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται ο Θύμιος Γεωργόπουλος

Πρόταση προς την Κεντρική Επιτροπή να υπάρξει απόφαση του οργάνου, με την οποία θα παραπέμπεται ο Στέφανος Κασσελάκης στην Επιτροπή Δεοντολογίας με το ερώτημα της διαγραφής, κατέθεσε ο Θύμιος Γεωργόπουλος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και τέως οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργόπουλος επικαλείται δε, 20 λόγους, τους 17 που είχε επικαλεσθεί σε αντίστοιχο υπόμνημα ο Θέμης Μουμουλίδης συν άλλους τρεις:

  • -Το εξώδικο Κασσελάκη.
  • -Τη συνέντευξη του τέως προέδρου στον ΑΝΤ1
  • -Τη σημερινή προσπάθεια οι αντιπρόσωποι του Στέφανου Κασσελάκη να υπονομεύσουν τη λειτουργία του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου

Πηγές Κασσελάκη: «Το 147 είναι άκρως οριακό»

«Το 147 είναι άκρως οριακό, το οποίο έχει προέλθει από δυο πολιτικές παρατηρήσεις: πρώτον ότι μειώθηκε ο συνολικός αριθμός των μελών της ΚΕ, δηλαδή από 295, έγιναν 293», σύμφωνα με πηγές από την πλευρά των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, από τα δύο άτομα που λείπουν, ο ένας φέρεται να είναι ο Λαμπρινός και «δικαίως γιατί, ανήκε σε άλλο κόμμα, στην Νέα Αριστερά», όπως τονίζουν, αλλά «που πριν δυο εβδομάδες υπήρχε, αφού ανήκει σε εκείνους που ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής». «Τώρα που δεν τους βόλευε, τον αφαίρεσαν», όπως σημειώνουν, ενώ «αντίστοιχο είναι και το παράδειγμα μετά την παραίτησης του Μενέλαου Γκίβαλου», όπως τονίζουν.

Κατά τις ίδιες πηγές, «10% του 147 δηλαδή 14 μέλη είναι από την πλευρά Πολάκη για τον αποκλεισμό του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τέτοιες μεθόδους», καταλήγουν.

«Ποιοι είστε εσείς που θα μας πείτε να φύγουμε;» – Νέο βίντεο από τους καβγάδες έξω από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

O στιχουργός Νίκος Μωραΐτης σχολιάζει όσα συνέβησαν μέχρι να ξεκινήσει η συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση για παραπομπή Κασσελάκη στην επιτροπή δεοντολογίας κατέθεσε ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Θύμιος Γεωργόπουλος

Ένσταση για μη απαρτία από την Τζάκρη

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του Στέφανουη Κασσελάκη η Θεοδώρα Τζάκρη είπε στην Κεντρική Επιτροπή «λήψη παρουσιών με ονομαστικό κατάλογο. Για δύο λογους! Για να διαπιστωθεί αν υπάρχει απαρτία και δεύτερον γιατί η λήψη απόφασης επι του αποκλεισμού του Στεφανου Κασσελάκη απο την εκλογική διαδικασια συνιστά νέα πρόταση μομφής επί έγκυρης και εγκάιρως κατατεθείσας υποψηφιότητας, η οποία σύμφωνα με το καταστατικό για να περάσει απαιτεί να ψηφιστεί απο το 50% +1 του συνόλου των μελών της Κεντρικής Επιτροπης. Ούτε μια ψήφο λιγότερη. Ζητω λοιπόν λήψη παρουσιών με ονομαστικό κατάλογο!»

Πηγές του προεδρείου της ΚΕ για την εμπλοκή με την Τζάκρη στη συνεδρίαση

Αυτοί που προσπάθησαν αυτό, σήμερα δεν τα κατάφεραν ιδιωτικώς, δεν γνωρίζουν και δεν έμαθαν και δεν μπόρεσαν ποτέ να μάθουν τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε έχουν κανένα ενδιαφέρον για αυτόν παρά μόνο για το σακάκι του Κασσελάκη που θα τον βγάλουν και πρόεδρο.  Η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε να πάρει τον λόγο, χωρίς να έχει εγγραφεί ομιλήτρια και χωρίς να έχει διαπιστωθεί ως παρούσα, διότι είναι στους απόντες που προσπαθούσαν να μην έχει πλειοψηφία το όργανο. Είπαμε στη συντρόφισσα να κατέβει να διαπιστευτεί να πάρει το καρτελάκι της ότι είναι παρούσα και να μιλήσει. Μέχρι τώρα δεν το πήρε. Αν πάρει την κάρτα της θα θεωρηθεί παρούσα και θα έχουμε μεγαλύτερη παρουσία.

Γεροβασίλη από το βήμα της ΚΕ: Αν θέλει η συντρόφισσα Τζάκρη να πάρει τον λόγο να πάρει κάρτα και να διαπιστευθεί

Εμπλοκή όταν η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε τον λόγο στην ΚΕ

Η Θεοδώρα Τζάκρη ζήτησε τον λόγο για να μιλήσει, χωρίς, όμως, να διαθέτει καρτελάκι. Τότε της είπαν να κατέβει κάτω γιατί δεν είχε γραφτεί παρούσα και δεν είχε καρτελάκι, καλώντας την να γραφτεί και να πάρει καρτελάκι αν θέλει να μιλήσει

Η είσοδος της Θεοδώρας Τζάκρη στην Κεντρική Επιτροπή – Εκτός παραμένουν οι Κασσελίστας

syriza__50_
syriza__49_

Λίγο μετά τις 15:30 στον χώρο της αίθουσας που συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή μπήκε η Θεοδώρα Τζάκρη

Διαβουλεύσεις μελών της ομάδας Κασσελάκη

syriza__46_
syriza__47_

Θεοδώρα Τζάκρη, Μανώλης Καπνισάκης και Θάνος Μωραΐτης από την ομάδα Κασσελάκη συζητούν με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Παυσανία Παπαϊωάννου

syriza__41_

Γιαννούλης: Επιβεβαιώνεται ότι η προβοκάτσια με τα SMS περί αποχής, δεν ήταν και τόσο προβοκάτσια

Το βίντεο της δήλωσης του Γιάννη Μαντζουράνη μετά την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής

Ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης, βρίσκεται έξω από την αίθουσα που συνεδριάζει η ΚΕ

syriza__40_

Επίθεση της πλειοψηφίας στους υποστηρικτές του Κασσελάκη που αρνούνται να παραλάβουν κάρτες εισόδου

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Μαντζουράνης: Η ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει κανονικά πάρα τις απεγνωσμένες προσπάθειας κάποιων μελών να δημιουργήσουν πρόβλημα. Απαρτία υπάρχει και έχει διαπιστωθεί. Ωστόσο η παρουσία πολλών μελών εκτός αιθουσης χωρίς να παίρνουν κάρτα και κάνοντας δηλωσεις  δείχνει ότι περιφρονούν την δημοκρατική λειτουργεί του κόμματος εμποδίζουν την κανονική λειτουργία του ανώτατου οργάνου που είναι η ΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ σε οποια προσπάθεια περιφρόνησης των δημοκρατικών διαδικασιών οφείλει να αυτοπροστατευθει και θα αυτοπροστατευθει με τις αποφάσεις που θα λάβει.

Πηγές της πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Σημειώθηκε απαρτία, η συνεδρίαση θα διεξαχθεί κανονικά

Απαρτία σημειώθηκε στην ΚΕ και η συνεδρίαση θα διεξαχθεί κανονικά, παρά την αποτυχημένη προσπάθεια της πλευράς Κασσελάκη να τη σαμποτάρει απέχοντας από αυτή.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για την προσπάθεια τορπιλισμού της διαδικασίας από το γεγονός ότι μέλη της ΚΕ, που πρόσκεινται στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ βρέθηκαν στην συνεδρίαση, δεν παίρνουν σκοπίμως την κάρτα τους και δεν δηλώνουν την παρουσία τους.

Πρωτοφανή πράγματα, που δεν έχουν καμία σχέση με το σεβασμό στη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος.

Η δημοκρατία, όμως, έχει κανόνες και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξέρει να αυτοπροστατεύεται από όσους επιχειρούν τη διάλυση και την απαξίωση του.

Δείτε φωτογραφίες από τους καβγάδες έξω από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

syriza__36_
arthrou-syriza

arthrou-syriza_2

Απόπειρα για «προβοκάτσιες» στην ΚΕ καταγγέλλουν από την ομάδα Πολάκη – «Όποιοι Κρητικοί είστε πάνω από 300 μέτρα είστε κότες»

Για προσπάθεια να στηθούν «προβοκάτσιες» από την πλευρά στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής που πρόσκεινται στην πλευρά Κασσελάκη καταγγέλλουν στελέχη από την ομάδα στελεχών που πρόσκεινται στον Παύλο Πολάκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Βασίλης Σμπώκος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρωτοκλασάτο στέλεχος της ομάδας Πολάκη μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης. Τότε, κατά πληροφορίες, ο Λεωνίδας Μπεχράκης από το «στρατόπεδο» Κασσελάκη φέρεται να του είπε «όποιοι Κρητικοί είστε πάνω από 300 μέτρα είστε κότες».

Κατα τις ίδιες πληροφορίες, τότε ο Βασίλης Σμπώκος στράφηκε προς το μέρος του, για να απαντήσει στην πρόκληση. Ωστόσο, μέλη της πλειοψηφίας αντιλήφθηκαν ότι εκείνη τη στιγμή πως κάποιοι λάμβαναν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα, φωνάζοντάς του κ. Σμπώκου «Βασίλη, μην απαντάς είναι στημένο».

Το βίντεο των δηλώσεων του Θανάση Οικονόμου από την πλευρά Κασσελάκη

Βίντεο: Μεγάλη ένταση και διαξιφισμοί έξω από τον χώρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Θανάσης Οικονόμου: Καταγγέλλω γελοία μεθόδευση

«Καταγγέλω γελοία μεθόδευση που επιβεβαιώνει τον όρο νομενκλατούρα που έχει η ετερόκλητη πλειοψηφία. Δεν πήραμε Μαθαίνουμε ότι θέλουμε να μας προσμετρήσουν για να πάρουν απαρτία και να λάβουν τα διοικητικά μέτρα. Είναι πολιτική στάση μας να μην νομιμοποιούμε τέτοιες διαδικασίες, είναι μια διαδικασία που ούτε καν θυμίζει τις σκοτεινές ημέρες της χούντας» δήλωσε ο συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, Θανάσης Οικονόμου

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις έξω από τον χώρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής

syriza__35_

Το βίντεο των δηλώσεων της Θεοδώρας Τζάκρη

Τζάκρη: Οι εργασίες δεν έχουν ξεκινήσει επειδή ακόμα δεν έχει υπάρξει απαρτία

Η γραμματέας και οι 87 μεταθέτουν συνχώς την ώρα έναρξης των εργασιών καλώντας μέλη να προσέλθουν τα οποία αρνούνται να το κάνουν για να μην νομιμοποιήσουν την εκτροπή. Τι άλλο μένει ακόμα; Το μόνο που έχει μείνει είναι να αποκλείσουν με διάταγμα τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές

Ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης είχε διάλογο με υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη που βρίσκονται έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή

syriza__32_
syriza__31_

Πηγαδάκια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πριν την έναρξη της Κεντρικής Επιτροπής

syriza__30_

Διαβάστε όλο το κείμενο της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδρίασε χθες, Παρασκευή

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα προχωρήσει μπροστά, με ενότητα, αποφασιστικότητα και με οδηγό τις ανάγκες και τις ελπίδες της ελληνικής κοινωνίας. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αριστερούς, προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες, θα συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα του για την ανατροπή των αντιλαϊκών και αντικοινωνικών πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για την προοδευτική αντεπίθεση και ανατροπή. Και θα γίνει ακόμα πιο ισχυρός, με ακόμα πιο βαθιές ρίζες στην κοινωνία. Κορμός της προοδευτικής παράταξης, ροή και δύναμη όλων των πολιτών που ανήκουν στην ευρύτερη Αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο, κοινωνία της ελπίδας και της προοπτικής για αυτόν τον τόπο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει μπροστά του τον αγώνα για την ανασυγκρότησή του. Το συνέδριο του στις 8-10 Νοεμβρίου 2024, την εκλογή προέδρου στις 24 Νοεμβρίου 2024 και νέας Κεντρικής Επιτροπής στις 1η Δεκεμβρίου 2024. Όλη η διαδικασία οφείλει να διεξαχθεί και θα διεξαχθεί με πνεύμα συλλογικότητας, συντροφικότητας, με πίστη στόχων. Του καταστατικού και του αποφάσεων των οργάνων, και για την ενίσχυση της κομματικής δημοκρατίας. Όποιος παραβιάζει αρχές και ιδέες της Αριστεράς και δείχνει ασέβεια προς τον διάλογο, τις διαδικασίες και την ενότητα του κόμματος μας, επιτίθεται στην παράταξη και τις αξίες μας, που αποτελούν το μέλλον μας.

Κανένας και καμιά δεν έχει το δικαίωμα να περιφρονεί τις διαδικασίες και τα καθήκοντα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντι στη μεγάλη μάχη που έχουμε μπροστά μας, απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τους αντιπάλους, αλλά στην ενότητα και την ισχυροποίηση του κόμματος.

Η έξωση διαμαρτυρία απέναντι στην ΚΕ και την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώην πρόεδρο είναι μια πράξη πρωτοφανής στα χρονικά της ελληνικής Δημοκρατίας και αντίθετη με θεμελιώδεις αρχές λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων. Είναι μια κίνηση απόλυτα απαράδεκτη, και επιστρέφεται ως τέτοια στον αποστολέα.

Η συνεχόμενη προσπάθεια δημιουργίας τεχνητής έντασης εξυπηρετεί σχέδια, τραυματίζει το κόμμα συνολικά, και βρίσκει αντίθετα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγγυητές της ενότητας και της προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, είναι τα μέλη και οι φίλοι του, η συλλογική και πολιτική μας λειτουργία. Για αυτό, είναι αναγκαία η μαζική, ενεργή, αποφασιστική παρουσία και συμμετοχή, σε όλες τις διαδικασίες, με συντροφικό πνεύμα, πολιτικό πολιτισμό και συναίνεση στη βάση πολιτικών επιχειρημάτων. Γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ανασυνταχθεί και θα συνεχίσει αποφασιστικά τον κυβερνητικό του προορισμό, ανταποκρινόμενος στον ιστορικό του ρόλο και στις ανάγκες και τις προσδοκίες της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Το κείμενο της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντρική Επιτροπή (πατήστε στη φωτογραφία για μεγέθυνση)

syriza__28_

Το καρτελάκι εισόδου στον χώρο της Κεντρικής Επιτροπης για το οποίο στήθηκε νωρίτερα, ο καβγάς των Κασσελίστας με τον Στέλιο Παππά

syriza__23_

H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου

syriza__27_

Η βουλευτής Επικρατείας, Πόπη Τσαπανίδου

syriza__25_

Ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης

syriza__26_

Υπενθυμίζεται ότι στη σημερινή συνεδρίαση δεν μετέχουν και δύο μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ο Νίκος Σκορίνης, που χθες κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση, και ο Πάνος Ρήγας

Η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη

syriza__19_

O πρώην γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης

syriza__21_

Νέες φωτογραφίες από τους οπαδούς του Στέφανου Κασσελάκη έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

syriza__17_
syriza__16_

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις