Τις περιοδείες του συνεχίζει ο Στέφανος Κασσελάκης διακηρύσσοντας τον στόχο του ο ΣΥΡΙΖΑ να εκφράσει το προοδευτικό κέντρο και να χτίσει την «μεγάλη δημοκρατική παράταξη».
Στο πλαίσιο αυτής της επιδίωξης, και καθώς είμαστε στην τελική ευθεία προς την κάλπη απεύθυνε χθες προσκλητήριο σε τέσσερις κατευθύνσεις, καλώντας σε στήριξη του εγχειρήματός του.
Παράλληλα, εξέπεμψε για μία ακόμη φορά αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα που εκτιμά ότι θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «είμαστε πολύ κοντά σ’ ένα ποσοστό που μπορεί ν’ αφήσει όλη την Ελλάδα έκθαμβη». Κοινώς, συνεχίζει να καλλιεργεί εικόνα «δυναμικής» για λόγους επίτευξης της μέγιστης δυνατής συσπείρωσης και προσέλκυσης νέων ψηφοφόρων.
Σε ό,τι αφορά τα «προσκλητήρια», τα οποία συνοδεύτηκαν από την επανειλημμένη αναφορά ότι μετά τις εκλογές θα ανοίξει κι άλλο τις δομές του στην κοινωνία:
1.Κάλεσε το προοδευτικό κέντρο «να έρθει στο φυσικό του σπίτι που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ».
2.Ανέφερε, πως από την επομένη των ευρωεκλογών και στο πλαίσιο του νέου ανοίγματος του κόμματος σε αυτό το προοδευτικό κέντρο θα καλέσει στον ΣΥΡΙΖΑ στελέχη του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα εκείνα με τα οποία υπάρχει «αλληλεπικάλυψη» ή αλλιώς, όπως είπε «ταιριάζουν τα χνώτα μας» και τα οποία διαχώρισε από ένα άλλο κομμάτι στελεχών για τα οποία είπε πως αποτελούν «πηγή ανθρώπινου δυναμικού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Ταυτόχρονα απέρριψε την προοπτική συνεργασίας με το «όλον» ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη.
3.Απευθύνθηκε σε «πρώην συντρόφους», δηλαδή πρώην μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγαν με την διάσπαση «οι οποίοι μπορεί να έχουν απογοητευθεί από το ΣΥΡΙΖΑ». Τα διέκρινε βεβαίως από «τα στελέχη στη Βουλή», αντιθέτως, διευκρίνισε, «αναφέρομαι σε ανθρώπους οι οποίοι πίστεψαν, στενοχωρήθηκαν γι’ αυτά τα οποία έγιναν στο κόμμα μας», καθότι προέχει τώρα η «ευκαιρία ν’ αλλάξουμε τις ζωές μας». Για τους αποχωρήσαντες βουλευτές και στελέχη επιφύλαξε αιχμές και βέλη, κάνοντας λόγο για «κλεμμένες» έδρες που δεν ταιριάζουν με την «φιλοσοφία» της Αριστεράς, για «λευκή απεργία» στο κοινοβουλευτικό έργο και «στασίδι» στα κανάλια με κατηγορίες για τον νεοκλεγέντα πρόεδρο.
4.Απευθύνθηκε στην Πλεύση Ελευθερίας, συνολικά, εξάροντας τη δουλειά της Ζωής Κωνσταντοπούλου και της κοινοβουλευτικής της Ομάδας ευχόμενος «μακάρι να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας». Τόνισε άλλωστε ότι «φιλοσοφικά» και «πολιτισμικά» ταιριάζει με την Ζωή Κωνσταντοπούλου παρόλο που διαφωνεί πλήρως με τις θέσεις της για τις Πρέσπες. Απευθύνθηκε επίσης και στον κόσμο που δραστηριοποιείται στο ΜέΡΑ25 (χωρίς καμία αναφορά στον Γιάνη Βαρουφάκη). Υπάρχουν, είπε πολύ χαρακτηριστικά, πάρα πολλοί νέοι που «δραστηριοποιούνται και στο ΜέΡΑ25 και στην Πλεύση Ελευθερίας, οι οποίοι θέλουν μια κινηματικότητα, την οποία πραγματικά τη χτίζουμε κι εμείς». Σε εκείνους τους νέους, τόνισε, «πραγματικά τους λέω ότι θα έχουν κι εκείνο χώρο στο ΣΥΡΙΖΑ να δραστηριοποιηθούν και οι αξίες τους να γίνουν πολιτική πρόταση».
Το «ναι» σε Μητσοτάκη ως πρόεδρο της Κομισιόν
Στο μεταξύ, επιχείρησε να μαλακώσει τις επιθέσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ουσιαστικά ότι αυτές έχουν χρώμα πολιτικό και όχι προσωπικό, εν είδει κατευνασμού ενός κεντρώου κοινού που μπορεί να ενοχλείται από την αίσθηση «τοξικότητας» σε αυτές τις επιθέσεις.
Έτσι, όταν ρωτήθηκε για το αν θα στήριζε τον Μητσοτάκη σε περίπτωση που, σύμφωνα με την τρέχουσα φημολογία και σεναριολογία, επιδιώξει ευρωπαϊκό αξίωμα και αν εν πάση περιπτώσει αν θα έλεγε ναι σε έναν κεντροδεξιό αλλά Έλληνα πρόεδρο της Κομισιόν, απάντησε καταφατικά. Εξήγησε ότι δεν έχει πρόβλημα με τον «άνθρωπο» Μητσοτάκη, είπε πως διαφωνεί με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει στο εσωτερικό και από εκεί και πέρα σημείωσε, «εύχομαι ο ίδιος προσωπικά να είναι χαρούμενος, η οικογένειά του να είναι υγιής και να πετύχει ό,τι θέλει στη σταδιοδρομία του για το καλό της χώρας».
topontiki.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις