Την υπηρεσιακή τους τύχη σε άλλες υπηρεσίες επιθυμούν να συνεχίσουν περίπου οι μισοί ειδικοί φρουροί που υπηρετούν στο ΤΑΕ Μυλοποτάμου, στοιχείο που δείχνει το αλαλούμ που επικρατεί τα τελευταία… πολλά χρόνια στην ειδική υπηρεσία της Αστυνομίας.
Οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι από τους 25 ένστολους που στελεχώνουν το ΤΑΕ, οι 10 εξ αυτών πρόκειται ή έχουν κάνει αίτηση για μετάθεση, στο πλαίσιο των εσωτερικών μεταθέσεων που θα γίνουν.
Οι αιτήσεις αυτές θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 12 Ιουνίου και οι αποφάσεις αναμένονται μέχρι τα τέλη του μήνα μετά από τη συνεδρίαση αρμόδιας επιτροπής που αποτελείται από υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Φέτος, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, η επιθυμία πολλών ειδικών φρουρών να φύγουν από τον Μυλοπόταμο είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.
Βέβαια και τα τελευταία χρόνια υπήρχε τάση φυγής, η οποία όμως χρόνο με τον χρόνο μεγαλώνει. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι πολλοί εξ αυτών υπηρετούν στο συγκεκριμένο Τμήμα για περισσότερα από δέκα χρόνια, έχουν δει όλο αυτό το διάστημα, όπως λένε, την παρακμή της υπηρεσίας και έχουν ζήσει στο «πετσί» τους την αδιαφορία της φυσικής ηγεσίας του Σώματος.
«Έχουμε στεγνώσει, μας έχουν στύψει»
Οι υπηρετούντες αστυνομικοί με τους οποίους συνομιλήσαμε παρουσίασαν μια εικόνα που δεν τιμά καθόλου την τοπική ΕΛ.ΑΣ.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό και παράλληλα κωμικοτραγικό ότι στην υπηρεσία έχει παραχωρηθεί ένα υπηρεσιακό τζιπ από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου, το οποίο είναι ακινητοποιημένο λόγω βλάβης.
Η Διεύθυνση του Ρεθύμνου το γνωρίζει, συνεχίζει όμως να ανανεώνεται η απόσπαση του τζιπ.
«Υπηρεσία με περγαμηνές τότε, εγκαταλελειμμένη σήμερα»
Ειδικός φρουρός της υπηρεσίας μάς είπε ότι το ΤΑΕ Μυλοποτάμου ξεκίνησε ως μια υπηρεσία με περγαμηνές, με κόσμο που είχε όρεξη να δουλέψει σε μία δύσκολη περιοχή, όπως είναι ο ορεινός Μυλοπόταμος. «Χρόνο με τον χρόνο όμως η κατάσταση χειροτέρευε. Έφευγαν όσοι έβλεπαν την παρακμή που σχεδιαζόταν και υλοποιούνταν.
Εκείνοι που είχαν πολιτικό μέσο κατάφερναν να πάρουν την πολυπόθητη απόσπαση. Οι υπόλοιποι παραμένουν δουλεύοντας υπό αντίξοες συνθήκες».
Από τη μία πλευρά υπήρχαν αυτοί που είτε κατάφεραν και αποσπάστηκαν σε άλλες υπηρεσίες και από την άλλη εκείνοι που μένουν καθηλωμένοι όλα αυτά τα χρόνια. «Κανείς όμως δεν ενδιαφέρεται να ανηφορίσει στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο Γαράζο» σχολιάζουν ειδικοί φρουροί.
Αναφερόμενοι στις συνθήκες εργασίας τα τελευταία χρόνια αναφέρουν: «Δεκα ώρες εργασίας σε σχεδόν καθημερινή βάση με καθημερινούς κινδύνους.
Δεν κάνουμε ελέγχους, αυτή είναι η αλήθεια, γιατί κινδυνεύουμε έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, η οποία διαμορφώθηκε έτσι και σίγουρα κάποιοι έχουν ευθύνες».
Θα ζητήσουν συνάντηση με Χρυσοχοΐδη
Ενόψει της επικείμενης καθόδου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και του αρχηγού του Σώματος Μ. Καραμαλάκη, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ειδικών φρουρών θα ζητήσουν συνάντηση για να εκθέσουν την κατάσταση και να προτείνουν λύσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ειδικών φρουρών σε συμβούλιο που ενδεχομένως γίνει σήμερα, θα αποφασίσουν για τις προτάσεις που θα προσπαθήσουν να καταθέσουν στην πολιτική και φυσική ηγεσία.
Μία σκέψη που υπάρχει είναι να ζητηθεί η δημιουργία Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων, κάτι βέβαια που θα αποτελέσει έκπληξη εάν υλοποιηθεί, μετά και την κατάργηση της ΥΠΑΣΕΚ πριν λίγα χρόνια.
Θάνος Περβολαράκης
πηγή: patris.gr-bloko.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις