Χειραγώγηση στην ενημέρωση επιχειρούν δημοσιογράφοι, οι οποίοι στέλνουν email σε συναδέλφους τους και ζητάνε, να μην μεταδώσουν πληροφορίες για τη σημερινή Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, που συγκάλεσε η Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ιωάννα Κλάπα, σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, που καταδίκασε τη χώρα μας για το κράτος δικαίου.
Οι δημοσιογράφοι ζητάνε από συναδέλφους τους, να μην μεταδώσουν «πιθανές πληροφορίες τους, αλλά να περιμένουν αν θα υπάρξει ανακοίνωση ή όχι και πότε ή αν θα γίνει έγκυρη ενημέρωση, κ.λπ.»!!!!
Και όχι μόνον αυτό, αλλά – όπως αναφέρουν «ακόμη, και να σταλεί ανακοίνωση να υπάρξει συνεννόηση για το κείμενο και την ώρα, γιατί αφορά ένα θέμα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, που έχει μεγάλη απήχηση».
Το θέμα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, είχε αποκαλύψει το iEdiseis, με τίτλο: «Ο Άρειος Πάγος στην υπηρεσία της κυβέρνησης. Συγκαλεί την Ολομέλεια για να αντικρούσει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Στο ρεπορτάζ της Μαίρης Μπενέα αναφερόταν:
«H Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα, συγκαλεί Διοικητική Ολομέλεια, την ερχόμενη Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στην οποία αναμένεται να παραβρεθούν όλοι οι δικαστές και οι εισαγγελείς του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα θέματα συζήτησης, θα είναι η καταδίκη της Ελλάδας, με ψήφισμα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, στο οποίο εκφράστηκαν «αρκετές ανησυχητικές εξελίξεις στην Ελλάδα που απειλούν το κράτος δικαίου», αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου, στα Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα, τις παράνομες παρακολουθήσεις και τις ατομικές ελευθερίες.
Η πρωτοβουλία της Προέδρου του Αρείου Πάγου, που συγκαλεί Ολομέλεια, για την καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, πέρα από ασυνήθης προκαλεί και τεράστια ερωτηματικά.
Όπως τόνισαν νομικοί κύκλοι, ενώ πότε μέχρι σήμερα ο Άρειος Πάγος δεν είχε ασχοληθεί με ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γιατί τώρα ήρθε η ώρα να το κάνει;
Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει στην Ολομέλεια και τι θα κάνουν οι ανώτατοι δικαστές και εισαγγελείς.
Οι ίδιες πηγές ωστόσο τόνισαν ότι, δεν θα πρέπει να προχωρήσει ο Αρειος Πάγος σε απόφαση, που θα συνιστούσε απάντηση στην απόφαση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου.
Έγκριτοι συνταγματολόγοι υποστηρίζουν ότι, “οι δικαστές και οι εισαγγελείς του Αρείου Πάγου, γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πως, το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο είναι θεσμικό – πολιτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις απαντήσεις σε αυτό μπορεί να τις δώσει μόνον η Εκτελεστική Εξουσία, δηλαδή η Κυβέρνηση και όχι ο Άρειος Πάγος».
Σε αντίθετη περίπτωση, όπως τόνισαν, «το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας κινδυνεύει να διαπράξει θεσμικό ολίσθημα, διότι με τον τρόπο αυτό, προβαίνοντας σε στήριξη ή όχι της Εκτελεστικής Εξουσίας, παραβιάζει βάναυσα την Αρχή της Διάκρισης των Εξουσιών».
Και καταλήγουν:
«Πρέπει να καταλάβουν στον Άρειο Πάγο ότι, η Δικαστική Εξουσία είναι ΚΡΙΤΗΣ και δεν μπορεί να μετατραπεί σε ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑ της ΕΞΟΥΣΙΑΣ»!
Θ.Τ.
ieidiseis.gr
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις