Όχι μόνο επιμένει το Κίνημα Δημοκρατίας στην πρότασή του για προανακριτική, που θα περιλαμβάνει όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα και σε βαθμό κακουργήματος, αλλά φέρνει στο φως της δημοσιότητας και έγγραφο – σοκ της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων του 2017 προς τον τότε υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, για να στηρίξει το κατηγορητήριο.
Με ένα βίντεο στο οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης αναλύει την πρόταση, έχοντας δίπλα του τον Μανώλη Καπνισάκη, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην περίπτωση του κ. Σπίρτζη με αφορμή μία τελευταία δήλωσή του στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι όποιος ζητάει τη δική του παραπομπή θα πρέπει να παρουσιάζει και ενδείξεις.
Ο κ. Κασσελάκης αποκαλύπτει έγγραφο, που απέστειλε η πρόεδρος της ΡΑΣ Ιωάννα Τσιαπαρίκου το 2017, αμέσως μετά το θανατηφόρο εκτροχιασμό τρένου στο Άδενδρο – τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν – στον κ. Σπίρτζη, που ήταν τότε υπουργός Υποδομών, επισημαίνοντας του την έλλειψη συστήματος τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης στο τμήμα Λάρισας – Θεσσαλονίκης και ζητώντας τη λήψη μέτρων για να αποφευχθούν τραγικά συμβάντα.


Αναλυτικά τι αναφέρεται στο βίντεο του κ. Κασσελάκη στο TikTok
«Έγκλημα των Τεμπών. Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι μας είχε πει;. Στα Τέμπη συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη με χρόνιες παθογένειες του ελληνικού κράτους. Αλλά το ελληνικό κράτος δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Το κράτος είναι οι πολιτικοί που το διοικούν. Και αυτοί οι πολιτικοί έχουν ονοματεπώνυμο και για αυτό το λόγο εμείς, το Κίνημα Δημοκρατίας, έχουμε συντάξει κατηγορητήρια και μια ενιαία προανακριτική επιτροπή για όλα τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, για όλες τις πιθανές πράξεις, ανεξάρτητα από το αν είναι Νέα Δημοκρατία ή οποιαδήποτε προηγούμενη κυβέρνηση.
Στα κατηγορητήρια που συντάξαμε συμπεριλάβαμε 2 πρώην υπουργούς Μεταφορών, τον Κωνσταντίνο Αχιλλέα Καραμανλή και τον Χρήστο Σπίρτζη για τα αδικήματα μεταξύ άλλων
- της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο,
- της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο,
- της κακουργηματικής έκθεσης και
- της κακουργηματικής διατάραξης συγκοινωνιών μέσων σταθερής τροχιάς.
Και επειδή κάποιοι πίσω από κλειστές πόρτες, έκαναν πρόσφατα υποδείξεις για το πώς πρέπει να γίνει η διαχείριση των ενδείξεων.
Βίντεο Χρήστο Σπίρτζη: «Αυτό που ήθελα να πω, Σωκράτη, είναι να λένε ότι εμείς ζητάμε τον έλεγχο, όπως το λέει του Χρήστου Σπίρτζη, αλλά ταυτόχρονα. Ταυτόχρονα ο Βασίλης Κόκκαλης και λοιποί συγγενείς θα λένε και ποια είναι η ένδειξη για να ελεγχθεί ή θα λένε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη.»
Γι αυτό και εμείς ως Κίνημα Δημοκρατίας παρουσιάζουμε σήμερα για πρώτη φορά υπηρεσιακό έγγραφο της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, το οποίο απέστειλε στον Χρήστο Σπίρτζη τον Νοέμβριο του 2017, μετά τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών και τον σοβαρό τραυματισμό έξι ατόμων.
Η πρόεδρος της ΡΑΣ, την οποία όρισε ο ίδιος ο Χρήστος Σπίρτζης στην προειδοποίηση προς εκείνον προειδοποιεί ότι στο τμήμα Λάρισας – Θεσσαλονίκης δεν υπάρχει σε λειτουργία σύστημα σηματοδότησης και τηλε διοίκησης, το οποίο θα απέτρεπε, τονίζω, θα απέτρεπε παρόμοια συμβάντα προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανότητα επανάληψης παρόμοιων τραγικών συμβάντων του, ζητούσε η πρόεδρος της ΡΑΣ την λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου από τον ΟΣΕ και μάλιστα τονίζει στο έγγραφο αυτό την ανάγκη ολοκλήρωσης της εργολαβίας. Φυσικά εννοεί την σύμβαση 717.
Όχι μόνο ενδείξεις λοιπόν, αλλά αποδείξεις, έγγραφες αποδείξεις. Γι αυτό προφανώς και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συνυπογράφει τα κατηγορητήρια, διότι όπως και η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να συγκαλύψει ευθύνες υπουργού του.
Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας για όλα τα κόμματα. Θα στείλουν ενώπιον προκλητικής και δικαιοσύνης όλους τους πολιτικούς για όλες τις πιθανές πράξεις. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι μόνο συγκάλυψη, είναι συνενοχή».
topontiki.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις