Αντιδράσεις προκάλεσε στην Ελληνική κοινωνία η στήριξη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον δολοφόνο της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίν, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου εξαιτίας της μεταγωγής του  από τις αγροτικές Φυλακές στις Φυλακές Δομοκού. 

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ αναφέρει: «Ο κατά συρροήν δολοφόνος Δημήτρης Κουφοντίνας και οι υποστηρικτές του πρέπει να αντιληφθούν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Προξενεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι στελέχη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έσπευσαν προς υπεράσπισή του ενώ ποτέ δεν βρήκαν να πουν κουβέντα για τα θύματά του. Αλήθεια ποια είναι η θέση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ; Συμφωνεί με το κείμενο των στελεχών του; Περιμένουμε την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα».

«Η τρομοκρατία είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν έχει καμία θέση στη Δημοκρατία. Σε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος δικαίου ο νόμος ισχύει για όλους» ανταπάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Γενική και αόριστη η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, και φυσικά καμία λέξη, έστω συμπάθειας, για τα θύματα του Κουφοντίνα και τις οικογένειές τους.