Με τη σύσταση Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας, η οποία θα αποτελεί το συντονιστικό όργανο μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας, της Διεύθυνσης Κυβερνοασφάλειας του ΓΕΕΘΑ, της Διεύθυνσης Κυβερνοχώρου της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ, θα επιχειρήσει το Μέγαρο Μαξίμου να δείξει ότι θωρακίζει θεσμικά τη χώρα τόσο απέναντι στις κυβερνοεπιθέσεις όσο όμως και στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Αυτή, σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες μας, θα είναι η βασική αλλαγή του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί σήμερα ή τις αμέσως επόμενες ημέρες, με στόχο να αμβλυνθούν οι πιέσεις που ασκούνται στο μέγαρο Μαξίμου για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Η επιτροπή θα υπάγεται στην Προεδρία της Κυβέρνησης, και τα πέντε μέλη που θα τη συγκροτούν θα ορίζονται από τους υπουργούς Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Επικρατείας και από τον εκάστοτε διοικητή της ΕΥΠ. Το ένα ερώτημα, είναι πώς θα υποδεχθούν την κυβερνητική πρωτοβουλία, τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Το δεύτερο και σημαντικότερο – για το οποίο ουδείς απαντά μέχρι στιγμής από το κυβερνητικό επιτελείο – είναι αν στο νομοσχέδιο θα υπάρχει μέριμνα για επαναφορά του δικαιώματος του παρακολουθούμενου να ενημερώνεται από την ΕΥΠ, το οποίο καταργήθηκε επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Ε.Τ.
ieidiseis.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις