⭐ Προσθέστε το HappenedNow στα Αγαπημένα της Google

Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες ειδήσεις προσθέτοντας το HappenedNow στις πηγές ειδήσεων της Google.

➕ Προσθήκη στη Google

Το γράμμα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο στη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του Σινουάρ από ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας – «Αποκαλύπτει την επίδραση της ιδεολογίας μίσους της Χαμάς στη νεότερη γενιά της Γάζας» λένε οι IDF

Ένα γράμμα που φέρεται να έγραψε ο 10χρονος γιος του Γιαχία Σινουάρ, Ιμπραήμ, προς τον πατέρα του, στις αρχές του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς το 2023, έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός (IDF), στη δεύτερη επέτειο από τον θάνατο του πρώην ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Στο γράμμα, το οποίο σύμφωνα με τον IDF εντόπισαν Ισραηλινοί στρατιώτες στη Λωρίδα της Γάζας το 2024, ο μικρός Ιμπραήμ εκφράζει την επιθυμία του να κρατήσει ένα Καλάσνικοφ και να πυροβολήσει Εβραίους. «Θέλω να κρατήσω ένα Καλάσνικοφ και να πυροβολώ τους Εβραίους», φέρεται να έγραψε χαρακτηριστικά ο 10χρονος.

Το γράμμα είναι γραμμένο στο χέρι, πάνω σε φύλλο τετραδίου, ενώ στην κάτω αριστερή γωνία υπάρχει ένα αυτοκόλλητο με τον Spider-Man, τον γνωστό υπερήρωα της Marvel.

Η εικόνα του δημοφιλούς ήρωα βρίσκεται δίπλα στα λόγια του παιδιού για την κατασκευή όπλων και την επιθυμία του να συμμετάσχει σε ένοπλες επιθέσεις.

Στην επιστολή υπάρχουν επίσης ζωγραφιές που απεικονίζουν όπλα, άρματα μάχης και πυραύλους.

«Μου λείπεις, θέλω να σε αγκαλιάσω και να σε δω νικητή»

Πέρα από τις αναφορές στα όπλα, η επιστολή περιλαμβάνει και προσωπικά μηνύματα του μικρού Ιμπραήμ προς τον πατέρα του. Το παιδί γράφει ότι του λείπει ο Γιαχία Σινουάρ και εκφράζει την επιθυμία του να τον ξαναδεί.

«Θέλω να σε αγκαλιάσω και να σε δω νικητή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Περιγράφει επίσης πώς περνά τον ελεύθερο χρόνο του κατασκευάζοντας πιστόλια, άρματα μάχης και Καλάσνικοφ από χαρτί και χαρτόνι. Σε άλλο σημείο, ρωτά τον πατέρα του πότε θα επιστρέψει στο σπίτι, ώστε να κοιμηθούν ξανά αγκαλιασμένοι. «Πότε θα γυρίσεις για να κοιμηθείς αγκαλιά μου; Συνεχώς φτιάχνω πιστόλια, άρματα μάχης και Καλάσνικοφ από χαρτί και χαρτόνι» γράφει.

Παράλληλα, εκφράζει την ελπίδα να τελειώσει ο πόλεμος και να παραμείνει ο πατέρας του ασφαλής.

«Θεέ μου, μακάρι να τελειώσει ο πόλεμος και να σε δω καλά. Ο Θεός να σε προστατεύει, μπαμπά. Το μόνο που σου ζητώ είναι να προσεύχεσαι για μένα», γράφει στο γράμμα του.

IDF: «Η δολοφονική ιδεολογία του Σινουάρ αποτυπώνεται στην ανατροφή των παιδιών του»

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο γράμμα και οι ζωγραφιές αποτυπώνουν την επίδραση της ιδεολογίας της Χαμάς στη νέα γενιά της Λωρίδας της Γάζας.

«Το γράμμα και οι ζωγραφιές δείχνουν πώς η δολοφονική ιδεολογία του Σινουάρ αντανακλάται στην ανατροφή των παιδιών του, αποκαλύπτοντας την επίδραση των αξιών μίσους και βίας της Χαμάς στη νεότερη γενιά στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο IDF.

Ο Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος ηγήθηκε της Χαμάς στη Γάζα και θεωρείται ένας από τους βασικούς οργανωτές της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023 εναντίον του Ισραήλ, σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες στη Ράφα στις 16 Οκτωβρίου 2024.

Η δημοσιοποίηση της επιστολής έγινε στις 15 Οκτωβρίου 2026, μία ημέρα πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από τον θάνατό του.
protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις