Με μια λαμπρή εκδήλωση στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, τον Λευκό Πύργο, έγινε η επίσημη παρουσίαση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024 με τη συμμετοχή 18 επαγγελματικών ομάδων και δύο Εθνικών, αυτές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σημειώνεται πως συνολικά 120 ποδηλάτες θα περάσουν από τέσσερις Περιφέρειες (Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Αττικής), καλύπτοντας παραπάνω από 750 χιλιόμετρα. Οι ίδιοι θα ξεκινήσουν αύριο 15/05 το 1ο ΕΤΑΠ από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης για να τερματίσουν την Κυριακή 19/05 στην Αθήνα, στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στην εκδήλωση το “παρών έδωσαν” μεταξύ άλλων ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης ΣτάθηςΚωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

«Κύριες και κύριοι, αθλητές, η Ελλάδα έχει ανοίξει την αγκαλιά της και αγκαλιάζει το ποδήλατο. Σήμερα εδώ, από την πανέμορφη Θεσσαλονίκη, την ευρωπαϊκή πόλη αθλητισμού, με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αθλητισμού κάνουμε για πρώτη φορά την γέφυρα και τη σύνδεση μεταξύ της ηπειρωτικής Ελλάδος Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Θελουμε να αναδείξουμε την πιο ωραία πόλη, την Θεσσαλονίκη, μαζί με την πιο ιστορική πόλη την Αθήνα δια μέσου της πανέμορφης χώρας που λέγεται Ελλάδα. Οι 120 αθλητές θα νιώσουν μια μοναδική εμπειρία καθώς θα ποδηλατήσουν στην πιο ωραία χώρα του κόσμου. Οι ίδιοι θα ζουν μοναδικές εμπειριες σε πεδιάδες δίπλα στη θάλασσα και πάνω στο βουνό. Η φετινή χρόνια είναι μια διακριτή και ξεχωριστή χρονιά, καθώς θυμίζουμε ότι σε αυτόν τον ιερό τόπο που λέγεται Ελλάδα γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες οι οποίοι σε λίγο καιρό θα λάμψουν με την ολυμπιακή φλόγα την πόλη του φωτος, το Παρίσι. Η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τον αθλητισμό, για αυτό είμαστε περήφανοι ως Έλληνες για την καταγωγή μας τις ρίζες και τον πολιτισμό μας» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης τόνισε πως βάζουμε πολύ ψηλά τον πήχη να καταστήσουμε κυρίαρχο το ποδήλατο ως μια παγκόσμια διοργάνωση και χρόνο με χρόνο να το βελτιώνουμε.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών Στάθης Κωνσταντινίδης, ανέφερε πως ο Έλληνας αγαπάει το ποδήλατο αλλά δεν το έχει βάλει όσο θα θέλαμε στη ζωή του. «Νομίζω πως τέτοιες πρωτοβουλίες μας φέρνουν πιο κοντά στο άθλημα και σε αυτό το μέσο μετακίνησης. Θερμά συγχαρητήρια, η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη σήμερα γίνονται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο ποδήλατο με την συμμετοχή κορυφαίων αθλητών», δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης.

«Με τεράστια χαρά υποδεχόμαστε στην Κεντρική Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο της Ελλάδας, ένα πραγματικά σπουδαίο αθλητικό γεγονός. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι συνδιοργανωτής στον φετινό Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο και είναι πραγματικά τιμή μου να καλωσορίσω τους 120 σπουδαίους αθλητές ποδηλασίας και τις 20 ομάδες από όλο τον κόσμο σε αυτή την πραγματική γιορτή του Αθλητισμού και του βιώσιμου τρόπου ζωής», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τέλος στο βήμα ανέβηκε και ο δήμαρχος της πόλης, Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην υπογραφή της μελέτης για τον νέο ποδηλατόδρομο που θα ενώνει την αρχή της Καλαμαριάς μέχρι το Μέγαρο Μουσικής. «Η Θεσσαλονίκη της εξωστρέφειας και του αθλητισμού χρειάζεται τέτοιες διοργανώσεις και νομίζω ότι για να είναι αυτή αποτελεσματική χρειάζεται υποδομές, τις οποίες και διεκδικούμε. Έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε πραγματικά την Θεσσαλονίκη που μας αξίζει», σημείωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Την Ελληνική αποστολή απαρτίζουν οι αθλητές:

-Νικηφόρος Αρβανίτου (Α.Ο ΘΗΣΕΑΣ)
-Μιλτιάδης Γιαννούτσος (ΑΙΟΛΟΣ)
-Νικόλαος Μιχαήλ Δράκος (Α.Ο ΘΗΣΕΑΣ)
-Περικλής Ηλίας (ΚΡΟΝΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ)
-Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (ΤΑΛΩΣ)
-Emiliano Vila (ASPTT Nancy)

Αναπληρωματικοί:

-Διονύσης Δούζας (ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ)
-Μιχαήλ Κορτσιδάκης (ΤΑΛΩΣ)
-Νικόλαος Ζέγκλης (Π.Ο. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)

Την αποστολή της Εθνικής ομάδας Κύπρου απαρτίζουν οι αθλητές:

-Ανδρέας Μιλτιάδης
-Χριστόδουλος Άχας
-Γιώργος Κούζης
-Αλέξανδρος Ματσάνγκος
-Κωνσταντίνος Παυλίδης
-Bogdan Zabelinskiy

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΛΗΣ
thestival.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις