Το κατηγορητήριο τού καταλόγιζε ποινικές ευθύνες για μη είσπραξη κοινόχρηστων δαπανών, ύψους 450.000 ευρώ, με υπόχρεους τους μισθωτές των κυλικείων

Σε εξαετή κάθειρξη καταδικάστηκε πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας (ΕΑΔΠ) του ΑΠΘ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για απιστία.

Η καταδίκη του αφορά τη διαχείριση των κυλικείων του Πανεπιστημίου, κατά την περίοδο 2005-12, τα οποία διαχειρίζονταν και εκμίσθωνε η εταιρεία. Το κατηγορητήριο τού καταλόγιζε ποινικές ευθύνες για μη είσπραξη κοινόχρηστων δαπανών, ύψους 450.000 ευρώ, με υπόχρεους τους μισθωτές των κυλικείων.

Είχε προηγηθεί έρευνα του ΣΔΟΕ, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας είχε σχηματιστεί δικογραφία και για ανεξόφλητα μισθώματα, ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, πάλι με υπόχρεους τους μισθωτές των κυλικείων. Για το σκέλος των μισθωμάτων ο ίδιος κατηγορούμενος καταδικάστηκε ήδη σε πολυετή κάθειρξη και η δίκη ενώπιον του Εφετείου εκκρεμεί.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, αρνήθηκε την κατηγορία, τονίζοντας ότι ο ίδιος ήταν απλά υπάλληλος και την ευθύνη της διοίκησης την είχε -όπως είπε- το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΔΠ του ΑΠΘ, όπου θέσεις προέδρου και αναπληρωτή προέδρου καταλάμβαναν, ex officio, ο εκάστοτε πρύτανης και ο αναπληρωτής του. Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην απολογία του υποστήριξε ότι υπήρχε μία πολιτική «ανοχής» προς τους μισθωτές και πρόσθεσε ότι δεν επρόκειτο για δημόσιο αλλά για ιδιωτικό χρήμα.

Κατά της παραπάνω απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, καθώς αποφασίστηκε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα (το ίδιο ίσχυε και για την προηγούμενη καταδίκη του)

prootthema.gr