Συγκέντρωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας

Συμβολική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποίησαν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας, Τρανσφοβίας και Ιντερφοβίας, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Κρατώντας πανό και σημαίες, μέλη του δικτύου συντονισμού για τον ΛΟΑΤΚΙ γάμο και τη γονεϊκότητα και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, συγκεντρώθηκαν έξω από το Ολύμπιον, ενώ, μεταξύ άλλων, ζήτησαν την επανοικειοποίηση της πλατείας Αριστοτέλους μετά την ομοφοβική επίθεση που σημειώθηκε τον Μάρτιο. «Παίρνουμε πίσω την Αριστοτέλους και κάθε Αριστοτέλους», ήταν ένα από τα συνθήματά τους, ενώ οι διαδηλωτές κρέμασαν και μια σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε μπαλκόνι του Ολύμπιον.

lgbtq-thessaloniki__2_
lgbtq-thessaloniki__3_
lgbtq-thessaloniki__4_
lgbtq-thessaloniki__6_
lgbtq-thessaloniki__1_

«Η φετινή 17 Μάη, Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας, τρανσφοβίας και ιντερφοβίας, έρχεται μετά την θεσμοθέτηση της ισότητας στο γάμο, ένα δικαίωμα που για χρόνια διεκδικούσαμε το ΛΟΑΤΚΙΑ+ και το αλληλέγγυο κίνημα στην Ελλάδα. Ωστόσο, οι ελλείψεις αυτής της θεσμικής αλλαγής μαζί με τις ανησυχητικές ομοτρανσφοβικές επιθέσεις από ακροδεξιά φασιστικά στοιχεία που την ακολούθησαν, είναι εδώ για να μας δείξουν πως οι αγώνες για το δικαίωμα στην ορατότητα και την πλήρη ισότητα δεν έχουν τελειώσει» έγραψαν στο κεντρικό τους κάλεσμα για την σημερινή συγκέντρωση.

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις