Τον Φεβρουάριο του 2022 επιβλήθηκε στον τηλεπαρουσιαστή ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με τριετή αναστολή, καθώς και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ για τη διαρροή βίντεο με 31χρονη πρώην σύντροφό του – Εξετάζεται η έφεσή του σήμερα

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης αναμένεται να δικαστεί σήμερα η υπόθεση του τηλεπαρουσιαστή, Στάθη Παναγιωτόπουλου, για τη δημοσιοποίηση, μέσω του Διαδικτύου, υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην συντρόφου του.

Συγκεκριμένα, ο τηλεπαρουσιαστής θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για την πρώτη υπόθεση που απασχόλησε τη δικαιοσύνη. Πρόκειται για την υπόθεση που τον Φεβρουάριο του 2022 του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με τριετή αναστολή, καθώς και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για τη διαρροή βίντεο με 31χρονη πρώην σύντροφό του, ωστόσο κατηγορούμενος άσκησε έφεση επί της πρωτοδικης απόφασης.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο παρουσιαστής κατηγορείται για παραβίαση (ευαίσθητων) προσωπικών δεδομένων που αφορούν τη σεξουαλική ζωή, κατ’ εξακολούθηση.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διαφώνησε με την απόφαση και άσκησε έφεση, ζητώντας ο παρουσιαστής να δικαστεί για κακούργημα και όχι για πλημμελημα. Τόσο η έφεση του κατηγορούμενου όσο και η έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας για την μετατροπή της κατηγορία σε κακούργημα θα κριθεί από το σημερινό δικαστήριο.

Η δήλωση της δικηγόρου

Όπως ανέφερε σε δήλωσή της η δικηγόρος του θύματος, Σταυρούλα Πριλή, «αρχίζει η δίκη σε δεύτερο βαθμό. Αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει γιατί έχουμε δυο διαφορετικές εφέσεις. Η μια επι της ουσίας θα αποκλείσει την άλλη αναλόγως ποια θα γίνει δεκτή από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο και αναμένουμε την κρίση του δικαστηρίου ως προς τον χαρακτηρισμό της υπόθεσης. Κατά την κρίση μας, είχαμε υποβάλλει και αίτηση στον αρμόδιο Εισαγγελέα, θεωρούμε ότι το πρωτόδικο δικαστήριο δίκασε και ήταν αναρμόδιο να δικάσει λόγω της φύσης της πράξης από πλημμεληματική, κατά τη δίκη μας κρίση, σε κακουργηματική, που αυτό συνιστά την αρμοδιότητα άλλου δικαστηρίου, του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων», ανέφερε.

“Συνεπώς εμείς κάναμε όλες τις νόμιμες ενέργειες που μπορούσαμε προς παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας και εφεξής αναμένουμε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο να δούμε πώς θα αποφανθεί για αυτό. Αν κριθεί ότι είναι κακουργηματικής μορφής το αδίκημα και προκύψει αυτό από την ακροαματική διαδικασία , τότε το σημερινό δικαστήριο θα πρέπει να παραπέμψει στο αρμόδιο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων”, εξήγησε η κυρία Πριλή.

 

protothema.gr

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις