Στην τελική ευθεία η έρευνα – Έχουν καταθέσει δεκάδες πρόσωπα

Την ώρα που η έρευνα του Αρείου Πάγου για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων μπαίνει στην τελική της ευθεία ο αντεισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης, που τη χειρίζεται , προχώρησε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο στα αρχεία της ΕΥΠ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός την περασμένη εβδομάδα μετέβη στην ΕΥΠ συνοδευόμενος από δύο ειδικούς πραγματογνώμονες προκειμένου να ερευνήσει αρχεία της υπηρεσίας .

 

Στόχος , σύμφωνα με πληροφορίες, είναι:

να διαπιστώσει εάν η λίστα των προσώπων  που έλαβαν το ύποπτο μήνυμα για την εγκατάσταση του predator , μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και δημοσιογράφοι , ταυτίζεται με εκείνη όσων είχε θέσει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών  υπό παρακολούθηση των τηλεφώνων τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.

Το αποτέλεσμα του ελέγχου της σχετικής λίστας θεωρείται , όπως εκτιμάται από αρμόδιες πηγές , κρίσιμο για την εξέλιξη της έρευνας για την υπόθεση των υποκλοπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, μετέβη ο ίδιος στην ΕΥΠ, προκειμένου να διασταυρώσει την επίμαχη λίστα, καθώς σε προγενέστερο στάδιο της έρευνας οι προσπάθειες των εισαγγελέων που τη χειρίζονταν, προς την ΑΔΑΕ αλλά και προς το τριμελές όργανο που προβλέπεται από τον ισχύοντα νόμο, δεν είχε αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες αναφέρουν πως στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχουν εξεταστεί δεκάδες μάρτυρες ενώ παράλληλα έχουν δοθεί απαντήσεις σε αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν αποσταλεί σε διάφορες αλλοδαπές αρχές μεταξύ των οποίων και στις ΗΠΑ.

Militaire.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις