Ο Μασκ μέχρι σήμερα δεν έδινε ούτε μισό δολάριο για την προώθηση των Tesla. Αυτό όμως για κάποιον ανεξήγητο λόγο αποτελεί πλέον παρελθόν.

Η Tesla, γνωστή για την αποστροφή του Ίλον Μασκ στις διαφημίσεις, έκανε μια αναπάντεχη στροφή, παρουσιάζοντας την πρώτη της διαφήμιση στο YouTube.

Σπάζοντας την παράδοσή της να μην κάνει διαφημίσεις, η διαφήμιση της Tesla ξεχωρίζει δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια και όχι στα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Η διαφήμιση αναδεικνύει την τεράστια συλλογή δεδομένων της Tesla από τον στόλο των εκατομμυρίων αυτοκινήτων της, εστιάζοντας σε περίπλοκες λεπτομέρειες ασφαλείας, όπως οι θέσεις των καθισμάτων, η ενεργοποίηση των αερόσακων και η τοποθέτηση του τιμονιού.

Παρόλο που δεν είναι φανταχτερή, η διαφήμιση υπογραμμίζει έντονα τη δέσμευση της Tesla για την ασφάλεια, ειδικά εν μέσω αυξημένου ελέγχου σχετικά με τα περιστατικά Autopilot και Full Self-Driving.

Είναι ενδιαφέρον ότι το κλιπ των 30 δευτερολέπτων όχι μόνο προωθεί την ασφάλεια, αλλά προσφέρει επίσης έναν χορηγούμενο σύνδεσμο για μια 30λεπτη δοκιμαστική οδήγηση του Model 3, του Model S ή του Model X.

Η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή για τον Ίλον Μασκ, ο οποίος στο παρελθόν είχε εκφράσει έντονη αντιπάθεια για τη διαφήμιση.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ετήσιας συνάντησης της Tesla, ο Ίλον Μασκ άφησε να εννοηθεί ότι η εταιρεία μπαίνει δειλά-δειλά στο πεδίο της διαφήμισης.

Αυτή η απροσδόκητη κίνηση θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια αλλαγή στη στρατηγική μάρκετινγκ της Tesla, επιλέγοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως πλατφόρμα για την παρουσίαση των οχημάτων της.

 

newsauto.gr

 

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις