Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Αλεσάντρο Κοάτι είχε διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα
Ο Αλεσάντρο Κοάτι, μέχρι πέρυσι εργαζόταν στη Βασιλική Εταιρεία Βιολογίας (RSB) στο Λονδίνο, εθεάθη για τελευταία φορά να φεύγει από έναν ξενώνα στη Σάντα Μάρτα, λιμάνι στις ακτές της Καραϊβικής, στις 3 Απριλίου.
Ο μοριακός βιολόγος διεξήγαγε έρευνα στη Νότια Αμερική κατά την οποία επισκέφτηκε το Περού, τη Βολιβία και τον Ισημερινό πριν φτάσει στις 3 Απριλίου στη Σάντα Μάρτα. Η εξαφάνισή του δηλώθηκε την επόμενη ημέρα.
Τα διαμελισμένα μέλη του σώματος του 38χρονου βρέθηκαν δύο ημέρες αργότερα σε βαλίτσα που είχε πεταχτεί στα περίχωρα της πόλης.
Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Κοάτι είχε διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα, τονίζει ο Guardian.
Η ιταλική Δικαιοσύνη θα συνεργαστεί με την Κολομβιανή, ενώ η Ιταλία αναμένεται να στείλει ομάδα αστυνομικών στη Σάντα Μάρτα.
Σύμφωνα με την Corriere della Sera, ένα σενάριο είναι ότι ο Κοάτι θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί κατά λάθος στο πλαίσιο ενός «ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» μεταξύ ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος.
Η δολοφονία είχε τα χαρακτηριστικά των δύο ένοπλων ομάδων που δρουν στην περιοχή, της Clan del Golfo και της Autodefensas Conquistadores de la Sierra. Ειδικοί στη Κολομβία λένε ότι είναι συχνά τα περιστατικά δολοφονιών όπου τα θύματα βασανίζονται, διαμελίζονται και μετά τα πετούν σε σακούλες. Οι δολοφονίες χρησιμοποιούνται από τις εγκληματικές ομάδες για να στείλουν μηνύματα, να προκαλέσουν τον φόβο και να ορίσουν την «επικράτεια» επιρροής τους.
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






















































