Βρήκαν την άκρη του νήματος για μια πολύπλοκη περίπτωση απάτης που είχε γίνει πριν από 15 μήνες σε βάρος μιας 53χρονης κατοίκου της Κοζάνης οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι ταυτοποίησαν την γυναίκα που είχε αποκτήσει τους κωδικούς e-banking της και αγόρασε… κρυπτονομίσματα!

Η 53χρονη κατήγγειλε στα μέσα Μαρτίου του 2023 ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της ένας άγνωστος, ο οποίος την έπεισε ότι δικαιούται επιστροφή χρημάτων και της ζήτησε τους κωδικούς της, δήθεν για να τα καταθέσει. Αφού απέκτησε παράνομα πρόσβαση στον ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό της, μετέφερε σε άλλον λογαριασμό το ποσό των 9.100 ευρώ.

Στη συνέχεια, ο απατεώνας δημιούργησε μια άυλη κάρτα στην οποία μετέφερε το ποσό των 2.500 ευρώ με το οποίο προχώρησε στην αγορά bitcoin, αλλά δεν έμεινε εκεί καθώς επιχείρησε να μεταφέρει και άλλα 8.000 ευρώ από τον λογαριασμό της 53χρονης. Όμως, εκείνη είχε αντιληφθεί την “αφαίμαξη” στις καταθέσεις και άλλαξε κωδικούς μεμποδίζοντας την πρόσβαση του απατεώνα.

Από την πολύμηνη έρευνα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία μιας 49χρονης Ελληνίδας στην οποία ανήκει ο τραπεζικός λογαριασμός που μεταφέρθηκαν τα 9.100 ευρώ και σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη με υπολογιστή που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Ασφάλεια, που αναζητά και τα στοιχεία του συνεργού της.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις