Με τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη  να μιλά για «μετεγκατάσταση» των ΕΑΣ Υμηττού αυτό που προκύπτει στην πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για ένα «λουκέτο» και τίποτα άλλο!

Ο κ.Παναγιώτης Μοσχολιός πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων , γράφει στην προσωπική του σελίδα:

Ε.Α.Σ. : Ενάντια στην επικοινωνιακή «επίθεση»…

«Για την υλοποίηση της δημιουργίας «πάρκου» Υπουργείων στον Υμηττό πρέπει πρώτα να αδειάσει ο χώρος του εργοστάσιου των Ε.Α.Σ. με μεταγκατάσταση από τον Υμηττό στο Λαύριο. Μακέτες , στοιχεία προϋπολογισμού, χρονοδιάγραμμα κ.λ.π. για το «πάρκο» είδαμε και ακούσαμε.

Αντίστοιχη προετοιμασία για την μεταφορά του εργοστασίου δεν είδαμε ούτε ακούσαμε.

Μάθαμε ότι το project μελετήθηκε τους τελευταίους τέσσερις μήνες από «κλειστή» ομάδα στελεχών του Μαξίμου (ΝΕΑ 3/4/2021).

Προφανώς διέφυγε της «κλειστής» ομάδας η ανάγκη μελέτης εναρμόνισης του χρονοδιαγράμματος μετεγκατάστασης με την υλοποίηση των συμβατικών υποχρεώσεων του εργοστασίου (ναι υπάρχουν και είναι σημαντικής αξίας …), η υποχρέωση εκπόνησης προϋπολογισμού για την μετεγκατάσταση, η πρόβλεψη διάθεσης των αναγκαίων πόρων κ.λ.π. Παρ΄ όλα αυτά εξαγγέλθηκε ότι θα γίνει μετεγκατάσταση και θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο.

Σε ένα χρόνο δηλαδή θα μεταφερθούν τρία εργοστάσια (Οβιδουργείο, Καλυκοποιία και Αυτόματα μηχανήματα/τόρνοι), ορισμένες γραμμές παραγωγής (π.χ. γραμμή κατεργασίας κεφαλής πυραύλου Iris-t κ.λ.π) και θα «τρέχει» η παραγωγή για συμβατικές υποχρεώσεις π.χ. 40-50 εκατ. πολεμικά φυσίγγια, πυρομαχικά φρεγατών, πυρομαχικά Ε/Π κ.λ.π. Θαύμα ή ;;; Τι άραγε καταλάβαμε από αυτά ; Είναι πρόθεση για μετεγκατάσταση ;;;»

pronews.gr