Οι πακιστανικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποίησαν σχετικά τις ΗΠΑ

Στο στόχαστρο του Ισραήλ είχαν βρεθεί ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί και ο πρόεδρος της ιρανικής Βουλής Μοχάμεντ Γκαλιμπάφ, τους οποίους οι Ισραηλινοί σκόπευαν να δολοφονήσουν, καθώς φέρεται να γνώριζαν τις συντεταγμένες των κινήσεων τους.

*Ανταπόκριση από τις ΗΠΑ για το Newsbreak

Ωστόσο, το συγκεκριμένο σενάριο απέτρεψαν οι υπηρεσίες πληροφοριών του Πακιστάν, μόλις έμαθαν τα σχέδια του Ισραήλ.

 

Δεν θα μείνει κανείς

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το Πακιστάν φέρεται να ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι, εάν το Ισραήλ σκοτώσει τους Αραγκτσί και Γκαλιμπάφ, δεν θα μείνει κανείς στο Ιράν για τις διαπραγματεύσεις και η χώρα θα «καταληφθεί» από τους σκληροπυρηνικούς διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης (IRCG).

Η συγκεκριμένη πληροφορία φέρεται να στάθηκε αφορμή, ώστε οι ΗΠΑ να παρέμβουν και να εμποδίσουν το Ισραήλ να πραγματοποιήσει επιθέσεις για την εξάλειψη του υπουργού Εξωτερικών και του προέδρου της Βουλής του Ιράν.

Χωρίς άδεια

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, την περασμένη εβδομάδα ο Ίσραελ Κατζ, υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, δήλωσε ότι εκείνος και ο Νετανιάχου έχουν εξουσιοδοτήσει τον στρατό της χώρας να στοχεύει αξιωματούχους χωρίς προηγούμενη άδεια.

newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις