Αφαίρεσε από την απομαγνητοφώνηση η φράση της προς τον πρωθυπουργό για τη «Μήδεια» πως «δεν ήταν μεγάλης έντασης το φαινόμενο»!

Συνέβη και αυτό! Το Μέγαρο Μαξίμου «λογόκρινε» την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις δηλώσεις της για τη «Μήδεια πως «δεν ήταν μεγάλης έντασης το φαινόμενο»!

Είπε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Σακελλαροπούλου προσφωνώντας τον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή-υπάρχει και το σχετικό βίντεο:

«Στο θέμα της κακοκαιρίας που αναφερθήκατε, νομίζω ότι αυτές οι απότομες μεταβολές του καιρού δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει κανείς ότι συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και πλέον πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι και συμφιλιωμένοι και με αυτά τα φαινόμενα.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι πάρα πολύ καλό να μπορεί να προλαμβάνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Θυμάμαι, και από την πορεία μου σαν δικαστή, αυτή τη σύγκρουση και σύγχυση αρμοδιοτήτων με συνέπεια στην κρίσιμη στιγμή κανείς να μην θέλει να αναλάβει την ευθύνη. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα θέματα να ξεκαθαρίσουν.

Βέβαια ευτυχώς δεν ήταν μεγάλης έντασης το φαινόμενο, τέτοιας διάρκειας τουλάχιστον και μπορούμε σιγά σιγά να επανέλθουμε».

Η τελευταία πρόταση ωστόσο αφαιρέθηκε από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα το Μαξίμου!

Προφανώς επειδή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το κυβερνητικό αφήγημα πως επρόκειτο για την χειρότερη θεομηνία των τελευταίων σαράντα ετών στην Αττική!

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι παρά την αποκάλυψη της λογοκρισίας ούτε το Μαξίμου έκανε επανόρθωση ζητώντας και συγγνώμη, ούτε η Προεδρία εξέφρασε ενόχληση για το γεγονός!

ieidiseis.gr