Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, το Μαξίμου δεν ασχολείται με τα τεκταινόμενα στον ΣυΡιζΑ, παρότι αποτελούν πρώτο θέμα στα ΜΜΕ τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Θεωρούν ότι οι εξελίξεις που προκλήθηκαν από την αιφνίδια παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν το συνέδριο του κόμματος, είναι ένα προπέτασμα καπνού το οποίο το έστησε με δόλο ο πρώην πρωθυπουργός.

Το στενό περιβάλλον του Μητσοτάκη είχε μια περίεργη βεβαιότητα, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα εσωκομματική διαδικασία στον ΣυΡιζΑ, ακόμα και όταν τα πράγματα φαινόταν ότι είχαν φτάσει στην τελική ευθεία. Όταν δηλαδή ο Στέφανος Κασσελάκης και η Όλγα Γεροβασίλη ετοιμάζονταν να αναμετρηθούν επάνω από την εσωκομματική κάλπη.

Όταν δηλαδή όλη η Ελλάδα πίστευε πως σε λίγες εβδομάδες τα μέλη του ΣυΡιζΑ θα πήγαιναν στις κάλπες για να εκλέξουν νέο πρόεδρο, στο πρωθυπουργικό γραφείο γελούσαν.

Αντίθετα, αυτό που δεν αρέσει καθόλου στο Μαξίμου, είναι η αιφνιδιαστική παρέμβαση Τσίπρα. Αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι τα γερακίσια μάτια του Κυριάκου, βλέπουν πολύ πιο μακριά από αυτά των κοινών θνητών.

Ο Κυριάκος λοιπόν, δεν ανησυχεί ούτε για τον Κασσελάκη, ούτε για τον Ανδρουλάκη. Θεωρεί ότι και οι δύο με χαρά θα στηρίξουν τις επαναστατικές, εκσυγχρονιστικές κινήσεις του Κυριάκου, ειδικά στο θέμα της «συνεκμετάλλευσης» του Αιγαίου. Δεν έχει όμως την ίδια άποψη για τον Τσίπρα.

Γι’αυτό ακριβώς και ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται υπό την στενή παρακολούθηση του Μεγάρου Μαξίμου. Το οποίο αναμένει με ενδιαφέρουν τις επόμενες κινήσεις του. Όχι, δεν συμμερίζονται τα περί ήττας του Αλέξη, που μεταδίδουν τα φίλο-ΣυΡιζΑ  ΜΜΕ.

Σύμφωνα λοιπόν με στενό συνεργάτη του Κυριάκου, το χειρότερο σενάριο που μπορεί να προκύψει, θα είναι η επανάκαμψη του Τσίπρα, μετά τις εθνικές εκλογές, γεγονός που δεν θεωρείται απίθανο, καθώς τόσο ο ΣυΡιζΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να υποστούν οδυνηρές ήττες στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Δεν γνωρίζω εάν αυτή η αίσθηση του Μαξίμου προκύπτει από πραγματικά περιστατικά η αποτελεί προϊόν αξιολογικής κρίσης…

ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ

Newsbreak.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις