Εκδόθηκε η άδεια του Riviera Tower, του ψηλότερου κτιρίου στην Ελλάδα, για το οποίο χρειάστηκαν πάνω από 1.900 σχέδια
Στην επιβεβαίωση ότι η επένδυση στο Ελληνικό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια μεγάλη απάτη σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού προχώρησε η κυβέρνηση μέσω της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, την ώρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης μετρά περιχαρής το ύψος του ουρανοξύστη που θα χτιστεί εντός της έκτασης.
O λόγος είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε το ΦΕΚ με τις αντικειμενικές αξίες, οι οποίες κυμαίνονται από 3.250 ευρώ έως 8.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, με τις χαμηλότερες τιμές ζώνης να βρίσκονται προς την πλευρά της λεωφόρου Βουλιαγμένης.
Όπως αποκαλύπτει ο Νίκος Μπελαβίλας, αναπληρωτής καθηγητής, διευθυντής του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, «από έναν αρχικό και πολύ πρόχειρο υπολογισμό για τα 3.000 οικοδομήσιμα στρέμματα του χώρου, η αξία του ακινήτου που προσδιορίστηκε στα 600.000.000 ευρώ το 2014 σήμερα ξεπερνά κατά πολύ τα 15 δισ. ευρώ. Χοντρικά, λοιπόν, το Ελληνικό πωλήθηκε στο 4% της αξίας που έχει πριν ακόμη χτιστεί ένα τούβλο».
Την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε από τη Lamda Development ότι εκδόθηκε η οικοδομική άδεια του Riviera Tower. Όπως αναφέρει, η οικοδομική άδεια του ψηλότερου κτιρίου στην Ελλάδα «ήταν μια διαδικασία ιδιαίτερα πολύπλοκη, καθώς απαιτήθηκε μεγάλος αριθμός ειδικότερων εγκρίσεων (όπως από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος κ.λπ.) και χρειάστηκαν παραπάνω από 1.900 σχέδια. Στη διαδικασία αυτή συμμετείχαν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, το υπουργείο Ανάπτυξης, το Γραφείο Ελληνικού, η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων (ΔΑΟΚΑ), το ΚΕΣΑ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Γενική Γραμματεία Υποδομών, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και η ΔΕΔΔΗΕ».
Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός έχει γίνει από το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+Partners σε συνεργασία με το Γραφείο Μελετών Αλέξανδρου Ν. Τομπάζη Α.Ε. Αντίστοιχα, οι στατικές και Η/Μ μελέτες έχουν εκπονηθεί από την Buro Happold με έδρα το Λονδίνο, με συνεπικουρία τοπικών συνεργατών, της DETA CONSULTING ENGINEERS για τα στατικά και της ΤΕΚΕΜ Α.Ε. για τα ηλεκτρομηχανολογικά. Ο σχεδιασμός του περιβάλλοντος χώρου έχει εκπονηθεί από την εταιρία DOXIADIS PLUS.
newsbreak.gr
Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις