Το μεγάλο κόλπο της «μερικής επιστράτευσης» στη Ρωσία: Σε μονάδες των μετόπισθεν οι επιστρατευμένοι – Στο μέτωπο οι εμπειροπόλεμοι

21
Μοιράσου το άρθρο

Σταδιακά η ενσωμάτωση επιστράτων στον ρωσικό στρατό

Ο πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε- στο διάγγελμά του- μερική επιστράτευση στη χώρα αναφέροντας ότι «ο στρατός μάχεται κατά των επιχειρήσεων της Δύσης σε ένα μέτωπο έκτασης μεγαλύτερης των 1.000 χλμ. στην Ουκρανία» και όλα δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα κάνουν το “μεγάλο κόλπο” με τον τρόπο ανάπτυξης των δυνάμεων της θέλοντας όχι μόνο να κλείσει κάθε “τρύπα” αλλά και να επιτύχει το μεγαλύτερο αποτέλεσμα με το μικρότερο κόστος.

Με την μερική επιστράτευση μέχρι και του αριθμού των 300.000 ανδρών ο ρωσικός στρατός πλέον θα μπορέσει να επεκτείνει τις δυνάμεις στην Ουκρανία χωρίς να έχει πλέον κάποιο “πρόβλημα” στο μέλλον την διεξαγωγή των επιχειρήσεων όπως σας είχαμε αναφέρει σχετικά εδώ.

Τι σημαίνει αυτός ο αριθμός και πως θα βοηθήσει τον ρωσικό στρατό στις επιχειρήσεις του. Απλούστατα θα επιτρέψει την αποδεύσμευση των υπηρετούντων στις ενεργές μονάδες της ρωσικής επικράτειας επαγγελματιών οπλιτών/αξιωματικών να βρεθούν στην μορφή του rotation στο ουκρανικό μέτωπο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο ρωσικός στρατός διαθέτει περίπου 500.000 εκ των οποίων το επαγγελματικό κομμάτι είναι στις 250-300.000. Εξ αυτών περίπου 200.000 έχουν με την μορφή του rotation υπηρετήσει στην πρώτη γραμμή σε τμήματα των 60-80.000.

Με την ενσωμάτωση των (μέχρι) 300.000 επιπλέον στελεχών (να σημειώσουμε ότι στην πλειοψηφία των επιστράτων αφορά πρώην συμβασιούχους οπλίτες) θα μπορέσουν να αποδεσμευθούν από τα καθήκοντα στο εσωτερικό της ρωσικής ομοσπονδίας κάθε επαγγελματία μακράς διαρκείας για να μεταβεί στην Ουκρανία. 

Δηλαδή απλά δεν πρόκειται η Ρωσία να στείλει τους 300.000 αυτούς άνδρες στο μέτωπο αλλά να συγκρατήσουν τις μονάδες στα μετόπισθεν.

Να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία των κληθέντων ανήκουν στις τρεις τελευταίες σειρές συμβασιούχων με τους αναλυτές να μιλούν για επιστράτευση περίπου 100.000 σε αυτή τη φάση για λόγους Διοικητικής Μέριμνας ή να το πούμε πιο απλά μέχρι να καλυφθούν οι ανάγκες μέχρι και σε στολές, και υλικά.

Επιπλέον αυτοί οι επίστρατοι δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι ικανοί να βγουν στην πρώτη γραμμή πριν την παρέλευση ενός εξαμήνου.

Η εισροή των δυνάμεων αυτών όμως θα επιτρέψει να μπορούν να αναπτυχθούν στο ουκρανικό μέτωπο πάνω από 400.000 επαγγελματίες Ρώσοι που θα υποστηριχθούν από τους επίστρατους των δημοκρατιών του Ντονμπάς και μετά τα δημοψηφίσματα που αναμένονται από τους νέους Ρώσους πολίτες των ρωσόφωνων περιοχών της Ουκρανίας (Δηλαδή Χερσώνα και Ζαπορίζια) κρατώντας έτσι ένα επίπεδο μάχιμων μονάδων (που θα μπορούν και να υποστηρίζονται) που θα φτάνει και τις 700-800.000.

Η μερική επιστράτευση και τα δημοψηφίσματα θα φέρουν τον ρωσικό στρατό μέχρι το Νοέμβριο να μπορεί να έχει ικανότητα να αναπτύξει επιπλέον 100.000 στρατό άκρως επαγγελματικό την ίδια στιγμή που στο εσωτερικό της Ρωσίας δεν θα έχει ανοίξει “μύτη” καθώς κανείς επιστρατευμένος δεν θα υπηρετεί στην πρώτη γραμμή αλλά θα απολαμβάνει και τον αυξημένο μισθό στο εσωτερικό της Ρωσίας.

pronews.gr

Ακολουθήστε το HappenedNow.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε ολες τις ειδήσεις μας στο Facebook Group και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αν σας άρεσε το άρθρο

Κάνετε Like